EN   UA

 

КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ 
ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ ФІЗІОЛОГІЇ ІМЕНІ С. В. СТОЯНОВСЬКОГО

  

 
 fb     іnstagram    telegram     e mail

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Цього року навчальна практика з «Фізіології тварин» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» розпочалася з ознайомлення із роботою наукових лабораторій Інституту біології тварин НААН та освоєння нових методів проведення наукових експериментів та методик наукових досліджень.

Цікаву і пізнавальну презентацію про досягнення інституту представив завідувач лабораторії інтелектуальної власності та аналітичних досліджень Іван Лучка. Студенти ознайомились із роботою гематологічного та біохімічного аналізаторів, спільно провели дослідження з провідним науковим співробітником Михайлом Хомином, який зацікавив кожного здобувача особливостями підготовки проб для досліджень, аналізом та оцінкою їх результатів. Старший науковий співробітник лабораторії молекулярної біології та клінічної біохімії Марія Козак – навчила студентів методики імуноензимного аналізу.
Із особливим захопленням і цікавістю практиканти слухали лекцію завідувача лабораторії екологічної фізіології та якості продукції Василя Каплінського. Науковець розповів про екологічну і біохімічну оцінку сировини і продукції тваринництва з використанням сертифікованих аналітичних і випробувальних методів досліджень. На завершення студенти мали змогу ознайомитися з методами відбору матеріалу для наукових досліджень на медоносних бджолах, спостерігали за організацією роботи бджолиних сімей у вуликах, а також дегустували бджолине обніжжя.

колаж 1

Використовуючи матеріальну базу кафедри, методичні рекомендації для навчальної практики, студенти провели дослідження серцево-судинної та дихальної системи у лабораторних та дрібних домашніх тварин, вимірювали температуру тіла у тварин, визначали густину і кислотність молока. Здобувачі виконали усі завдання на високому рівні, що свідчить про серйозний підхід до майбутньої професії.

колаж 2

Студенти відзначили цінність отриманого досвіду та практичність проведених досліджень. Новий досвід, здобуті знання та навички допоможуть їм у подальшій кар’єрі у сфері ветеринарної медицини. Звісно, у воєнний час, є багато чинників, які впливають на якість та організацію освітньої діяльності, проте викладачі кафедри доклали зусиль для того, щоб практика пройшла успішно.

Допис підготувала Ірина КОЛОМІЄЦЬ, доцент кафедри нормальної
та патологічної фізіології імені С. В. Стояновського

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru