EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 р. № 568-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня права» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького з 9 по 13 грудня було проведено низку заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності студентів та працівників університету в різноманітних правових питаннях та пошуку нових підходів до вирішення актуальних правничих питань.

Розпочався Всеукраїнський тиждень права з оригінального та пізнавального заходу, який 9 грудня провели студенти-правники, учасники дискусійного клубу «Aequitas» для студентів інших спеціальностей. На початку заходу голова дискусійного клубу Ірина Тарас виступила з доповіддю «Я маю права! Я знаю права!», а після цього правники провели масштабний інтерактивний квест «Скарбниця прав»: команди студентів різних спеціальностей факультету ВГЕП, перебігаючи з однієї локації університету до іншої, відповідати на запитання про права людини та їх захист. Першими маршрут квесту пройшла команда студентів спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія», але найбільшу кількість балів за правильні відповіді набрала команда студентів спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», яка і здобула перемогу.
А вже 11 грудня змагалися між собою самі правники у щорічній інтелектуальній правовій грі «Що? Де? Коли?». Цікаві запитання, чорний ящик, бліц-раунд, музична пауза від Богдани Гутої та й загальна атмосфера заходу, яку створили ведучі Христина Кульгавець і Христина Машталір, дозволили всім присутнім відчути себе у справжньому Клубі знавців. І вже традиційно перемогу здобула команда студента 4-го курсу Юліана Грици.
Особливістю цьогорічного Тижня права стало проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми реалізації та захисту прав людини і громадянина в умовах розвитку правової держави». Серед учасників конференції були викладачі, аспіранти та студенти Вищої школи економіки, права та медичних наук імені Е. Ліпінського у м. Кєльце (Республіка Польща), Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського національного аграрного університету, Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Національного університету державної фіскальної служби України, Краматорського економіко-гуманітарного інституту, Львівського інституту ПрАТ «ВНЗ «МАУП», а також представники судових і правоохоронних органів, органів державної виконавчої влади. Зокрема у роботі конференції взяли участь представники Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області, які висвітлили проблемні питання реалізації та захисту конституційних прав людини і громадянина в частині діяльності міграційної служби з питань реєстрації громадян та правового статусу іноземців та осіб без громадянства в Україні.
У рамках конференції 12 грудня відбувся Науково-практичний семінар «Проблеми реалізації та захисту трудових прав працівників підприємств, установ, організацій», у якому проректор з науково-педагогічної роботи І. Двилюк, голова Первинної профспілкової організації працівників університету Р. Івашків, відповідальний секретар приймальної комісії Р. Данкович, викладачі кафедри права, а також працівники Головного управління Держпраці у Львівській області О. Шадзевич та Н. Щерба обговорили актуальні питання порушення трудового законодавства та способи захисту прав працівників.
І хоча Всеукраїнський тиждень права добіг до завершення, колектив кафедри права продовжує діяльність у напрямі правової освіти і правового виховання, а Юридична клініка університету готова допомогти у вирішенні правових проблем.


Юлія Коверко, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru