EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Що таке «Листопадовий чин» і чому нам усім варто знати та відзначати цю дату? 1 листопада 1918 року значна частина України зробила крок в бік унітарної держави.
Листопадовий Чин – одна з найвизначніших подій в історії Львова, Галичини, та й України, особливо з точки міжнародно-правових засад державотворення саме українці на теренах Східної Галичини, створили свою державу – ЗУНР, і перейняли владу від державних органів колишньої Австро-Угорської імперії, і тим сам легітимізували українську державу – ЗУНР на цих теренах.

Це символ перемоги, стійкості духу і того, що навіть нечисленне військо, яке має сильну віру і бажання перемогти може досягнути своєї мети.
В рамках відзначення 102-ї річниці цієї славетної події на кафедрі права було проведено вебінар на тему: «Листопадовий чин як етап українського державотворення». У вебінарі взяли участь викладачі кафедри Юлія Коверко, Христина Машталір та Ольга Капітан, а також студенти-правники 1-го курсу.
Модератор Христина Машталір провела історико-юридичний екскурс та відзначила важливість цієї дати в процесі державотворення. А учасники вебінару обговорили передумови повстання у Львові та наслідки Листопадового чину для України.

Христина Машталір, старший викладач кафедри права

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru