EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

Важливою складовою навчального процесу підготовки юристів у нашому Університеті є виробнича практика. Насамперед, вона надає студентам можливість отримати цінний досвід роботи у юридичному середовищі. Але й, з-поміж іншого, допомагає також краще зрозуміти напрям у юриспруденції, який їм більше підходить адвокатура, судова діяльність, робота в приватному секторі чи державних органах.

1

Передовсім з метою орієнтації в обраній професії та адаптації до потенційного робочого середовища 29 травня 2024 року у залі засідань Львівської обласної ради відбулася зустріч студентів-правників з посадовцями Львівських обласних ради (ЛОР) та військової (державної) адміністрації (ЛОДА). Аби студенти могли глибше вивчити і зрозуміти, як, так би мовити, зісередини функціонують на Львівщині, відповідно, орган місцевого самоврядування, який представляє спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст у межах області та місцевий (обласний) орган державної виконавчої влади, їх докладно ознайомили із внутрішніми процесами та процедурою роботи вказаних структур.
Так, керівник апарату облдержадміністрації п. Тарас Грень розповів про особливості роботи ЛОДА. Посадовець ознайомив присутніх з організаційною структурою обласної держадміністрації. Студенти дізналися про існуючу у цій структурі ієрархію посад та підпорядкованість, а також розподіл обов’язків і ролей серед її працівників. Окремо посадовець звернув увагу на внутрішні правила і регламенти, що визначають роботу цього органу державної влади, й торкнувся політики ЛОДА щодо питань конфіденційності, етики та дисципліни.

1

1

Начальник юридичного управління апарату облдержадміністрації Оксана Мулик поінформувала присутніх про особливості роботи очолюваного нею управління. Зокрема, вона розповіла про документообіг в установі. Студенти дізналися про те, як створюють, реєструють, обробляють та зберігають документи, а також як відбувається використання електронних систем документообігу та здійснюється управління паперовими документами. Цікавою була розповідь Оксана Мулик й про процес прийняття рішень в облдержадміністрації. Студенти довідалися про механізми підготовки, обговорення й прийняття рішень, роль різних посадових осіб у прийнятті рішень та місце юридичного управління у цьому процесі.
Керуючий справами та керівник юридичного відділу Львівської обласної ради Ярослав Гасяк оповістив студентів про основні аспекти роботи юридичного відділу ЛОР. Не менш цікавою виявилася розповідь посадовця про особливості організації фінансового управління та використання інноваційних технологій у роботі. Студенти почули інформацію про основи бюджетування, управління фінансами й контролю витрат у ЛОР, а також процеси закупівель, фінансового планування та звітності. Посадовець також порушив питання програмного забезпечення та інструментів, що використовуються для управління інформацією, комунікації, аналізу даних.
Керівник відділу розвитку та промоції апарату ЛОДА Оксана Цісінська у своєму слові схарактеризувала існуючі процеси внутрішньої комунікації між працівниками та департаментами ЛОДА, а також особливості її взаємодії з іншими державними органами, громадськими організаціями та громадянами. Проте головну увагу студентів намагалася привернути промоцією професійного розвитку й навчанням персоналу. Вона проінформувала про існуючі програми підвищення кваліфікації, навчання і розвитку, зокрема, й для потенційних працівників. Передовсім студентів зацікавила ініціатива ЛОДА “Академія перших можливостей”.

1

1

1

Наприкінці зустрічі студенти мали екскурсію приміщеннями ЛОР та ЛОДА. Студенти залишилися задоволеними від відвідин.
Дякуємо посадовцям за змістовну розповідь про внутрішні процеси та процедуру роботи Львівських обласних ради та військової (державної) адміністрації. Переконані, що знання цих аспектів допомагає зрозуміти, як державні органи влади досягають своїх цілей, як вони забезпечують ефективність своєї діяльності, дотримуються законодавства і виконують свої функції у службі громадянам. Це важливо для тих, хто планує працювати в державному секторі, співпрацювати з державними установами або вдосконалювати їх роботу.

Допис підготував Іван ТЕРЛЮК, доцент кафедри права, доктор юридичних наук

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru