EN   UA

logo КАФЕДРА ПРАВА

 В.о. завідувача кафедри, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Андріївна Коверко
 
Телефон кафедри: (032) 239-26-58 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50, м. Львів 
E-mail: law@lvet.edu.ua 

 fb     іnstagram    telegramm 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 2716

Тривалий час кафедра права співпрацює з Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем». Представниці Асоціації з гостьовими лекціями неодноразово відвідували наш Університет, а здобувачки вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Право» брали участь у заходах, які проводились Асоціацією.

 

З метою продовження співпраці у сфері утвердження рівноправності та справедливості 14 червня 2024 року відбулася робоча зустріч виконувача обов’язків завідувача кафедри права Юлії Коверко і гаранта освітньо-професійної програми «Право» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Олени Різенко з керівницею Асоціації Христиною Кіт та керівницею центру «ЮрФем: освіта» Вікторією Карпою. Під час зустрічі учасниці обговорили напрями подальшого співробітництва, зокрема щодо проведення виробничої практики для здобувачів та здобувачок вищої освіти в Асоціації, організації та проведення спільних освітніх, наукових, науково-методичних та науково-практичних заходів, реалізації пілотних навчальних програм для студентського і кадрового складу з питань гендерної рівності, недискримінації та прав жінок тощо. За результатами обговорення було підписано Меморандум про співпрацю.

21 червня 2024 року доценти Юлія Коверко, Олена Різенко та Ольга Капітан взяли участь у V Всеукраїнському форумі юристок «Правозахисниці під час війни: виклики та досягнення», який організувала Асоціація. Під час роботи Форуму обговорювали виклики, з якими зіштовхуються юристки в різних сферах діяльності, вплив роботи юристок Асоціації на дотримання прав жінок в Україні в часи війни, впровадження нових підходів у роботі із постраждалими від війни, необхідність змін законодавства відповідно до міжнародних стандартів тощо.

Окрему увагу під час форуму зосередили на питаннях освіти – на панельній дискусії «Феміністичні цінності у правничій освіті: чи вдається тримати фокус» розглянули проблематику включення тем гендерної рівності, захисту від гендерно зумовленого насильства та дискримінації у навчальні плани.

IMG 2704

IMG 2714

Варто зазначити, що цього навчального року на кафедрі права для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти введено курс «Правове забезпечення гендерної рівності», метою якого є сформувати у здобувачів знання про міжнародні, регіональні і національні стандарти забезпечення гендерної рівності та захисту від дискримінації за ознакою статі. Сподіваємося, що подальша співпраця з Асоціацією допоможе розширити існуючий курс і сприятиме утвердженню рівноправ’я та справедливості.

 

Допис підготувала Юлія КОВЕРКО, доцент, виконувач обов’язків завідувача кафедри права

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru