Технологічна практика для здобувачів першого рівня вищої освіти (бакалавр) спеціальності 181 «Харчові технології»
- Деталі
-
Опубліковано: 14 червня 2024
-
Перегляди: 266
Технологічна практика здобувачів вищої освіти є обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми «Харчові технології» першого бакалаврського рівня з галузі знань 18 «Виробництво та технології», спеціальності 181 «Харчові технології» і відбувається відповідно до навчального плану та укладених договорів про співпрацю з провідними підприємствами галузі. Метою технологічної практики є одержання первинних професійних знань за фахом у процесі ознайомлення з підприємствами харчової промисловості.
Під час проходження технологічної практики здобувачі вищої освіти отримали загальні уявлення про майбутню спеціальність, галузь харчової промисловості та про харчові підприємства.
У результаті проходження технологічної практики здобувачі вищої освіти ознайомилися з видами сировини й асортиментом продукції, що виробляється на підприємствах; загальною структурою й організацією виробництва, забезпеченням підприємств сировиною, допоміжними матеріалами; основними технологічними процесами та обладнанням для виробництва харчових продуктів; заходами з організації технохімічного контролю сировини, напівфабрикатів та готових виробів; вимогами до охорони праці та навколишнього середовища.
Підсумком технологічної практики є успішний захист звітів здобувачами 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології», який відбувся 13 червня 2024 року під керівництвом голови комісії, гаранта спеціальності, завідувача кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Уляни Драчук та членів комісії: декана факультету харчових технологій та біотехнології Галини Коваль, керівника відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Богдана Галуха і доцента кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів Ірини Басараб.
Допис підготувала Ірина БАСАРАБ, доцент кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів