EN   UA

1uy

КАФЕДРА МІКРОБІОЛОГІЇ ТА ВІРУСОЛОГІЇ

Завідувач кафедридоцент, кандидат ветеринарних наук, професор університету Калініна Ольга Сергіївна

контакти:
Телефон: 239-26-61
е-mail: microbiology@lvet.edu.ua

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1 12

26 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти 5 курсу ФГРЗ за спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» мали ознайомчу, цікаву і змістовну екскурсію у Львівську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Підставою для цієї екскурсії було ознайомлення з процесами санітарно-мікробіологічного контролю сировини та продуктів харчування на наявність мікроорганізмів, зокрема тих, які несуть загрозу життю та здоров’ю людини. Адже під час вивчення предмету «Санітарно-мікробіологічний контроль продуктів тваринного походження» ми обговорюємо, моделюємо різні ситуації та одночасно вчимося проводити лабораторні дослідження продуктів тваринного походження (молока, молочної продукції, м’яса, м’ясної сировини та продукції з м’яса, риби та виробів з неї, яєць і меду).

 

Завдяки Вірі Дворницькій, заступниці директора лабораторії, завідувачці відділу управління якості досліджень, здобувачі мали можливість познайомитися із структурою лабораторії, її відділами та специфікою роботи. Ми дізналися, що лабораторія проводить дослідження (випробування) харчових продуктів, сировини тваринного, рослинного та біотехнологічного походження, кормів, комбікормів, комбікормової сировини, білково-вітамінних добавок, преміксів, води за показниками якості та безпеки, молекулярно-генетичні дослідження, діагностику захворювань заразної етіології та незаразної патології, визначення санітарно-гігієнічних показників та досліджень фізичних факторів. У відділах знайомилися з працівниками, специфікою їхньої роботи, методами досліджень, а також мали змогу в живому спілкуванні з професіоналами поставити декілька запитань із тем, що зацікавили найбільше.

Соломія Яхимець, завідувачка вірусологічного відділу, розповіла про специфіку роботи у вірусології, а Світлана РУСИН продемонструвала МФА, що використовується в лабораторній діагностиці сказу.
Зоряна БУРИЛО, завідувачка імунологічного відділу, розказала і продемонструвала проведення роз-бенгалпроби на бруцельоз. Здобувачі мали змогу власноруч поставити цю реакцію та оцінити отримані результати.
Про радіологічний моніторинг об’єктів довкілля, кормів і попелу розповів Роман СІМОНОВ, завідувач радіологічного відділу, та його працівники.
З цікавістю здобувачі розглядали партії матеріалу для дослідження і уважно слухали Наталію ЛЕСІВ, завідувачку хіміко-токсикологічного відділу.
Про специфіку роботи паразитологічного відділу розповіла завідувачка Галина МИСИК.
У бактеріологічному відділі завідувачка Оксана ЛЕВЧЕНКО розповіла і продемонструвала наявні поживні середовища для культивування мікроорганізмів та провела коротеньку дискусію щодо вибору поживного середовища у конкретних випадках.
У відділі мікробіологічних досліджень харчових продуктів та кормів значну увагу нам приділили завідувачка Ольга Мисак та Мар’яна Василина. Вони розповіли про особливості проведення мікробіологічних досліджень і дозволили здобувачам зробити посів мікроорганізмів на поживні середовища.
Щиро дякуємо Володимиру Комару, директору лабораторії, за надану нагоду відвідати, познайомитися і навіть провести окремі дослідження на базі лабораторії. Професійні навички працівників лабораторії дають змогу здобувачам вищої освіти побачити реальність обраного фаху.

2 11

3 10

4 8

5 5

6 4

7 2

8 4

Допис підготувала Ольга Яремко, доцент кафедри мікробіології та вірусології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru