Гостьова лекція головного технолога компанії “Enzyme Group” Володимира Єрохіна
- Деталі
-
Опубліковано: 30 квітня 2024
-
Перегляди: 216
24 квітня 2024 року головний технолог компанії “Enzyme Group” Володимир Єрохін провів гостьову лекцію на тему “Промислова біотехнологія дріжджів” для студентів першого та другого рівнів вищої освіти за спеціальністю 162 “Біотехнології та біоінженерія” та 181 “Харчові технології”.
Під час лекції студенти ознайомилися з основними аспектами виробництва біомаси дріжджів у промислових масштабах та їхньою роллю у виробництві різноманітних харчових продуктів. Були обговорені типи ферментації, пре- і постферментаційні процеси, технологічні схеми та автоматизація процесів отримання продуктів на основі дріжджів, а також сучасні проблеми дріжджових біотехнологічних виробництв. Окрім того, розглянуто виробництво таких продуктів для харчової галузі, як сухі та інактивовані дріжджі, дріжджові екстракти, дріжджові пластівці, дріжджові клітинні стінки та інші інноваційні дріжджові продукти.
Після лекції студенти мали змогу поставити лектору запитання та обговорити найцікавіші моменти гостьової лекції. Загалом відкрита лекція була цікавою та пізнавальною подією – студенти поглибили свої знання з біотехнології та переконалися в її важливості для сучасного світу. Ця лекція стала для наших здобувачів чудовою нагодою не лише почути про нові досягнення у галузі біотехнології дріжджів, а й надихнутися на подальші дослідження та кар’єрні звершення у цій сфері.
Щиро дякуємо пану Володимиру за можливість доторкнутися до світу дріжджів та величезних можливостей їх практичного застосування!
Доповідь підготувала Христина МАЛИШЕВА, кандидат біологічних наук