Вітчизняні та зарубіжні експерти визначили сучасні тенденції розвитку птахівництва в рамках спеціалізованого форуму у Львові
- Деталі
-
Опубліковано: 12 квітня 2019
-
Перегляди: 1788
10-11 квітня у Львові відбувся Міжнародний практичний форум «Poultry Farming» в рамках якого вітчизняні і зарубіжні експерти, а також національні виробники продукції птахівництва з різних областей України обговорили актуальні питання розвитку галузі.
У своїх виступах учасники форуму наголошували на актуальності впровадження нових концепцій у вирощуванні бройлерів та індиків, збереження продуктивності птиці в стресовий період, складання раціонів та підвищення ефективності виробництва.
Із цікавою тематичною доповіддю виступила на форумі генеральний директор ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» Аліна Сич, яка розповіла про нові технологічні підходи до організації виробництва на підприємстві у Волинській області та нову маркетингову концепцію при виведенні на ринок курятини, зо вирощується без використання антибіотиків під торговельною маркою «Епікур».
Професор польського Центру підтримки експериментальних тварин Гжегож Томчик в рамках виступу наголосив на комплексності підходів для подолання патологій птиці у сучасному виробництві.
Представник німецької компанії «Kaesler» Рольф Шмітс детально висвітлив у доповіді переваги впровадження системи таргетованої годівлі в сучасному птахівництві.
Експерт іспанської компанії Іgusol Advance S.A. доктор Хесус Суарес висвітлив питання підвищення продуктивності у птахівництві при застосуванні в раціонах годівлі ефірних олій та рослинних екстрактів.
Доктор ветеринарних наук Микола Жила (ДНДКІ ветеринарних препаратів та кормових добавок) під час виступу наголосив на важливості вчасного виявлення і діагностуванні бактеріальної патології в птиці, що істотно впливає на економічні показники підприємства.
Важлива увага в рамках форуму приділялася питанням розвитку промислового індиківництва. Зокрема, директор німецької компанії «Kartzfehn» Йоахім Хольц відзначив тенденцію щорічного зростання споживання індичатини в країнах Європи. Зокрема, в 2018 році в США середнє споживання індичатини становило 7,5 кг на одного жителя, в Канаді – 4,1 кг, в країнах ЄС – 4,0 кг, а в Німеччині – 5,9 кг. При цьому в Україні, за експертними оцінками компанії, один житель споживає на рік лише до 1 кг індичатини, а тому потенціал розвитку ринку надзвичайно високий. Протягом останніх років в країнах Європи також щорічно збільшуються обсяги виробництва продукції індиківництва.
У рамках інших виступів на форумі активно обговорювалися також тематика впровадження енергоефективних технологій у птахівництві, зверталася увага на питання впровадження заходів забезпечення біобезпеки господарств, економічні переваги застосування низькопротеїнових раціонів у годівлі птиці та галузеві аспекти ветеринарії.
Дмитро Соломонко