EN   UA

Перелік дисциплін, що читаються викладачами кафедри

БІЛОНОГА Юрій Львович

  1. «Методологія наукових досліджень»

ДРАЧУК Уляна Романівна

  1. «Теоретичні основи харчових технологій»;
  2. «Технологія м’яса»;
  3. «Світові тенденції розвитку харчової індустрії»;
  4. «Безвідходні технології у м’ясній галузі».

РОМАШКО Ірина Сергіївна

  1. «Технологія харчових виробництв»;
  2. «Харчові добавки»;
  3. «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю»;
  4. «Методологія харчової науки».

ГАЛУХ Богдан Іванович

  1. «Технологія птиці»;
  2. «Технологія м'ясної продукції тривалого зберігання»;
  3. «Управління якістю та безпечністю харчових продуктів».
  4. «Технологічна експертиза»

БАСАРАБ Ірина Михайлівна

  1. «Технологічне обладнання харчових виробництв»;
  2. «Проектування підприємств харчової промисловості»;
  3. «Інноваційні технології в м’ясній галузі»;
  4. «Біотехнолічні процеси у технології м'ясних продуктів».

СІМОНОВА Ірина Іллівна

  1. «Фізико-хімічні та біохімічні основи обробки сировини у м'ясній галузі»;
  2. «Технологічні розрахунки, облік і звітність»;
  3. «Основи фізіології та гігієни харчування»;
  4. «Технології м'ясопродуктів із нетрадиційної м’ясної сировини».

РОБОЧІ  ПРОГРАМИ ТА НАВЧАЛЬНІ ПЛАНИ  -  ОР  "Магістр"

Робочі програми 2024-2025 н.р.

Навчальний план 2024 – 2025 року для другого (магістерського) рівня –
 
https://lvet.edu.ua/images/step/2024/03/28/7/NP_meat_mag_2024.pdf

Робочі програми 2023-2024 н.р.

Навчальний план 2023 - 2024 року для другого (магістерського) рівня –
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/
2023/navchalni_plany/NP-mag_HT_meat_2023.pdf

Робочі програми 2022-2023 н.р.

Навчальний план 2022 - 2023 року для другого (магістерського) рівня -
 
https://lvet.edu.ua/images/step/2022/04/20/Tehnologii_zberigannya_myasa_magistr.pdf

 

НАВЧАЛЬНІ ПЛАНИ ТА РОБОЧІ  ПРОГРАМИ  -  ОР " Бакалавр"

Навчальний план 2022 - 2023  року для першого (бакалаврського) рівня -
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/Harchovi_technologii_pp_1.pdf
(повна програма)

https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/Harchovi_technologii_sp_1.pdf
(скорочена програма)

https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/Harchovi_technologii_sp_2.pdf
(на основі молодшого фахового бакалавра)

Навчальний план 2023 - 2024 року для першого (бакалаврського) рівня -
https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/bak_ht_2023.pdf
(повна програма)

https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/bak_ht_sp1.pdf
(скорочена програма)

https://lvet.edu.ua/images/doc/navchalna_robota/osvitniProgramu/2023/navchalni_plany/bak_ht_sp2.pdf 
(на основі молодшого фахового бакалавра)

Навчальний план 2024 – 2025 року для першого (бакалаврського) рівня –

https://lvet.edu.ua/images/step/2024/02/01/NP_HT_bak_2024.pdf
(повна програма)

https://lvet.edu.ua/images/step/2024/02/01/NP_HT_bak_sp1.pdf
(скорочена програма)

https://lvet.edu.ua/images/step/2024/02/01/NP_HT_bak_sp2.pdf
(на основі молодшого фахового бакалавра)

Робочі програми:

Проектування підприємств м’ясної галузі

Проектування підприємств м’ясної галузі (сп)

Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення

Основи кріогенних та сушильних технологій

Основи кріогенних та сушильних технологій (сп)

Основи промислового виробництва і санітарної техніки

Основи промислового виробництва і санітарної техніки (сп)

Харчові добавки в м’ясній галузі

Харчові добавки в м’ясній галузі (сп)

Теоретичні основи харчових виробництв

Технології харчових виробництв

Технології харчових виробництв (сп)

Технологічне обладнання м’ясної галузі

Технологічне обладнання м’ясної галузі (сп)

Технологічне обладнання харчових виробництв

Технологічне обладнання харчових виробництв (сп)

Технологічні розрахунки облік і звітність у м’ясній галузі

Технологічні розрахунки облік і звітність у м’ясній галузі (сп)

Технологія м’яса

Технологія м’яса і м’ясних виробів

Технологія переробки птиці

Технологія переробки птиці (сп)

Технохімічний і мікробіологічний контроль у м’ясній галузі

Технохімічний і мікробіологічний контроль у м’ясній галузі (сп)

Фізико-хімічні та біохімічні обробки м’ясної сировини у м’ясній промисловості

Фізико-хімічні та біохімічні обробки м’ясної сировини у м’ясній промисловості (сп)

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА

Методичніі рекомендації з проходження практики

Витоки історії кафедри технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів починаючи з 1994 року, але викладання науки про м’ясо сягає початків відкриття Ветеринарної школи у Львові ще з 1881 року. Перші студенти школи слухали  на третьому курсі науку про огляд худоби та м’яса, який читав професор Антоній Баранський. Після нього лекції з науки про м’ясо вели професори Ян Прус, Мечислав Грабовський, Теофіль Голобут, а передусім Альфред Травінський, який викристалізував цю дисципліну і став творцем окремої кафедри під назвою «Наука про продукти харчування тваринного походження».

З огляду на те, що у 1991 р. в тодішній академії було створено санітарно-технологічний факультет із новими спеціальностями і спеціалізаціями технологічного і ветеринарно-санітарного профілю, виникла потреба створити нові кафедри. Однією з новостворених стала кафедра технології переробки м’яса і молока, де читався цілий ряд дисциплін із технології м’ясних і молочних продуктів. У кінці грудня 1995 р. через великий обсяг роботи та для завершення технологічної підготовки майбутніх спеціалістів різних спеціальностей, кафедри переробки м’яса і молока було розділено на дві: кафедра технології м’яса і м’ясних виробів,  першим завідувачем і засновником якої став академік Української технологічної академії, доктор ветеринарних наук, професор Береза Іван Григорович.

У 1999 році на кафедрі було відкрито спеціалізацію «Технологія шкіри та хутра», а в 2001 році була відкрита нова спеціальність «Технологія жирів та жирозамінників».

Від червня 2004 року по жовтень 2011 року кафедру очолював доктор технічних наук, професор Ощипок Ігор Миколайович.

З 1 листопада 2011 року кафедру очолює доктор ветеринарних наук, професор Паска Марія Зіновіївна.

З 01 вересня 2016 року по 01 липня 2018 року виконуючим обов’язків завідувача кафедри була кандидат сільськогосподарських наук доцент Басараб І.М. 

З 01 липня 2018 року кафедрою завідує кандидат технічних наук, доцент Драчук У.Р.

• Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок (м. Львів);
• Інститутом біології тварин НААН (м. Львів);
• ТОВ "Водограй – Плюс";
• ПрАТ "Компанія Ензим" (м. Львів);
• Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини;
• Кафедрою технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології НУ "Львівська політехніка";
• Компанією "Агро-Адмірал" (м. Львів);
• ТОВ "Галіцією-Трейд" ( Львівська обл., м. Городок);
• ТзОВ "Володимир-Волинський хлібзаводом" (м. Володимир-Волинський);
• Фермерським господарством "Дутко";
• ФГ "Добра корівка" (м. Львів);
• ТОВ АПП "Гряда" (Львівська обл., Жовківський р-н., с. Гряда);
• ПАТ "Городенківським сирзаводом";
• ТзОВ "Молокозаводом Самбірським" (м. Старий Самбір);
• Жешівським університетом (Польща).
Частина з названих вище установ є базами для проходження різних видів практик студентами за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія", у тому числі дослідницької за темою бакалаврських та магістерських робіт.

 

Тематика Типових дипломних проектів (робіт) для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОС «Бакалавр» 

  1. Проект цехів виробництва НМП.
  2. Проект цехів виробництва м’яких сирів.
  3. Проект цехів виробництва морозива.
  4. Проект цехів з виробництва масла вершкового та продуктів з вторинної сировини.
  5. Проект цехів виробництва твердих сирів
  6. Проект цехів виробництва кисломолочних напоїв і десертів.
  7. Проект цехів виробництва сухого та згущеного молока.
  8. Проект цехів виробництва масла і казеїну.
  9. Проект цехів виробництва сиру кисломолочного та збагачених сироваткових напоїв.
  10. Розроблення технології молочних продуктів з функціональними властивостями.
  11. Розробка технології продуктів із інноваційними інгредієнтами.
  12. Дослідження властивостей нетрадиційної молочної сировини (козине молоко, овече молоко) та використання її для виробництва молочних продуктів різних груп.
  13. Порівняльний аналіз застосування різних бактеріальних препаратів, молокозсідальних ферментів у виробництві молочних продуктів.
  14. Особливості технологічних процесів при виробництві інноваційних молочних продуктів.

Завідувач кафедри технології молокаі молочних продуктів, професор                                         О.Й. Цісарик

Перелік тем дипломних робіт студентів 2 курсу ОС «Магістр» (спеціалізація: «Технологія зберігання, консервування та переробки молока») на 2018-2019 н.р.

№п/п

ПІП

Тема роботи

Науковий керівник

1.

Лісовська Юлія

Розроблення технології йогурту із кріопорошком «морська капуста»

проф.унів.

Гачак Ю.Р.

2.

Пунейко Оксана

Особливості технології плавленого сиру із кріопорошком із морепродуктів

проф.унів.

Гачак Ю.Р.

3.

Якимів Ольга

Розроблення технології кисломолочного сиру протидіабетичного призначення

доцент

Наговська В.О.

4.

Іваницька Мар’яна

Дослідження технологічних параметрів виготовлення твердого сиру з трюфелями

доцент

Наговська В.О.

5.

Заленський Микита

Технологія сирків альбумінних з підвищеною біологічною цінністю

доцент

Турчин І.М.

6.

Цюк Олег

Особливості виготовлення та дослідження властивостей кисломолочного напою з харчовими волокнами

доцент

Михайлицька О.Р.

7.

Храбко Анна

Розроблення технології молочного продукту «Маскарпоне» з гіпотензивними та антиоксидантними властивостями

професор

Цісарик О.Й.

8.

Кушнір Ірина

Технологічні і біохімічні властивості та показники безпеки представлені в роду Enterococcus, виділених із карпатської бринзи

професор

Цісарик О.Й.

9.

Маринкевич Вікторія

Розроблення технології сиру «Рікотта»для профілактики діабету ІІ типу

професор

Цісарик О.Й.

10.

Семиряк Роман

Розроблення технології кумису з кобилячого і коров’ячого молока та порівняння їх властивостей

професор

Цісарик О.Й.

11.

Грицевич Андрій

Удосконалення технології сиркових мас із використанням напівфабрикату типу чіпсів із груші

доцент

Сливка Н.Б.

Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор                                                                              О.Й. Цісарик

 

 

grafik 2

Договір ПрАТ “Львівський холодокомбінат” ТМ “Лімо”

Договір Колекція культур мікроорганізмів – продуцентів антибіотиків Львівського національного університету імені Івана Франка

Договір ТзОВ «Бабусин збанок»

Угода ТОВ «Чесний Сир»

Угода Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок

Угода ТОВ «Молочна компанія «Галичина»

Угода ТОВ «Мукко»

Угода ТзОВ «Молокозавод Самбірський»

Угода Інститут біології тварин НААН

Угода Львівська аграрна Дорадча служба

Угода ТОВ «КРАФТ ФУД ФАКТОРІ»

Угода Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя

Договір Полтавський державний аграрний університет

Договір Національний університет харчових технологій

Договір РСП Шувар

Договір Тюрінгійська Аґенція Європейських Програм

Договір ЛІМО

Договір Львівська філія ЛОЦЗ

Договір стажування ТОВ «Молочна компанія «Галичина»

1. Готіна О. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2018/2019 начальному році. Науковий керівник, професор Цісарик Орися Йосипівна (Київ, диплом ІІ ступеня).
2. Цапай І. Розробка технології сиркових мас з фізалісом. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2019/2020 навчальному році. Науковий керівник, доцент Білик О.Я. (призове місце на І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт)
3. Колодрубець В. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. (науковий керівник, доцент Мусій Любов Ярославівна, диплом ІІІ ступеня).
4. Сенченко О. «Розроблення технології йогурту із залученням штаму Enterococcus faecium, виділеного із традиційної карпатської бринзи». I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2021-2022 н.р. (науковий керівник, доцент Сливка Ірина Миколаївна).

2024 р.

1. РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ КИСЛОМОЛОЧНОГО СИРУ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ
Вікторія Колодрубець, студентка 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Любов Мусій, к.т.н., доцент
2. ПОШУК НЕМОЛОЧНИХ РЕЦЕПТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ МОРОЗИВА ДЛЯ ВЕГЕТАРІАНЦІВ
Ольга Райхіль, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Наталія Сливка, к.т.н., доцент
3. ЗАСТОСУВАННЯ КОРЕНЯ СЕЛЕРИ В ТЕХНОЛОГІЇ СИРКОВОЇ МАСИ
Данута Толочко, Роман Тис, Руслан Ткачук, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Володимира Наговська, к.т.н., доцент
4. АНАЛІЗ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
Марко-Доменіко Ріілло, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Степан Конський, студент 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
5. ТЕХНОЛОГІЯ СИРУ НЕВШАТЕЛЬ ІЗ ДОДАВАННЯМ МИГДАЛЮ
Марко Гуменецький, студент 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
6. РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ МОРОЗИВА ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ
Анна-Марія Оленчин, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н, доцент
7. ПІДБІР МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ, ІЗОЛЬОВАНИХ З ПРИРОДНИХ ЕКОНІШ, ДЛЯ ВИГОТОВЛЕННЯ СИРУ
Валерія Боршош, Дмитро Дида, студенти 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Наукові керівники: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент, Іван Лучка, к.с.-г.н.
8. СТВОРЕННЯ ДИВОВИЖНИХ СМАКІВ У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ
Максим Нагорний, студент 1-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Наталія Сливка, к.т.н., доцент
9. ВИГОТОВЛЕННЯ КРАФТОВИХ СИРІВ
Анастасія Дубинська, студентка 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
10. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО МАСЛА З ТРОЯНДОВИМ НАПОВНЮВАЧЕМ
Діана Октисюк, студентка 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
11. ВИКОРИСТАННЯ АНТИОКСИДАНТІВ У ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Юрій Гусаковський, студент 4-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Георгій Жуков, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Любов Мусій, к.т.н., доцент
12. ДОЦІЛЬНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ СУНИЦЬ У ВИГОТОВЛЕННІ
МАСЛА З НАПОВНЮВАЧАМИ
Данута Толочко, Роман Тис, Руслан Ткачук, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Володимира Наговська, к.т.н., доцент
13. ДОЦІЛЬНІСТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
Володимир Бакай, Василина Собко, студенти 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н., доцент
14. ВИКОРИСТАННЯ КВІТКОВОГО ПИЛКУ В ТЕХНОЛОГІЇ СИРКОВИХ ВИРОБІВ
Артур Гризак, Олексій Козак, студенти 1-го курсу (магістр) ФХТБ
Науковий керівник - Оксана Білик, к.т.н, доцент
15. ТЕОРЕТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ШТАМІВ ENTEROCOCCUS FAECIUM, ЯК ДОДАТКОВОЇ КУЛЬТУРИ З ПРОБІОТИЧНИМИ ВЛАСТИВОСТЯМИ
Олексій Мухамеджанов, студент 2-го курсу (бакалавр) ФХТБ
Науковий керівник - Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент

2023 р.

1. НОВІ ФІТОДОБАВКИ У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. Надія Дженджелюк, Таня Теслюк, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Юрій Гачак, к.б.н., доцент.
2. ОБГРУНТУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ З ВИГОТОВЛЕННЯ НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ. Данута Толочно, студентка 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Марія Маніла, здобувач вищої освіти 2-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Володимира Наговська, к.т.н., доцент.
3. ТЕХНОЛОГІЯ ВЕРШКОВОГО СИРУ «PETIT SIUSSE» ІЗ ДОДАВАННЯМ МИГДАЛЮ. Марко Гуменецький, Андрій Глущук, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Наукові керівники ˗ Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор. Інна Скульська, к.т.н., старший викладач.
4. ВИКОРИСТАННЯ ЕНТЕРОКОКІВ В МОЛОЧНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ «ENTEROCOСCUS FAЕCIUM» ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА КИСЛОВЕРШКОВОГО МАСЛА. Владислав Максимець, здобувач вищої освіти 1-го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор.
5. АНАЛІЗ БЕЗПЕЧНОСТІ МОРОЗИВА, ЩО РЕАЛІЗУЄТЬСЯ В ТОРГІВЕЛЬНИХ МЕРЕЖАХ МІСТА РОГАТИН. Ольга Райхіль, Анна-Марія Оленчин, здобувачі вищої освіти 2-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Наукові керівники ˗ Наталія Сливка, к.т.н., доцент, Оксана Білик, к.т.н., доцент.
6. УДОСКОНАЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЖИРОВИХ СУМІШЕЙ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА БУТЕРБРОДНОЇ ПРОДУКЦІЇ В МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ ВЕНДІНГ-БІЗНЕС. Андрій Варлам, здобувач вищої освіти 1-го курсу (СП) 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Ігор Герус, студент 1- го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Наталія Сливка, к.т.н., доцент.
7. ХАРАКТЕРИСТИКА СТАНУ РИНКУ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПРОДУКТІВ В УКРАЇНІ. Софія Ступак, здобувач вищої освіти 2-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Любов Мусій, к.т.н., доцент.
8. ПРОЕКТ ЦЕХІВ ВИГОТОВЛЕННЯ М’ЯКИХ СИРІВ. Ольга Демчук, Анастасія Дубинська, здобувачі вищої освіти 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ. Науковий керівник ˗ Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент.

2022 р.

1. ЗМІНА ЯКОСТІ МОЛОЧНОЇ СИРОВИНИ У СІМЕЙНИХ ФЕРМАХ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ У РІЗНІ ПЕРІОДИ РОКУ
Мирослава Іванів, студентка 2-го курсу 2-го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Орися Цісарик, д. с.-г. н., професор.
2. СУЧАСНИЙ СТАН ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ
Поліна Браткiвська, студентка 1-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент.
3. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ АДИГЕЙСЬКОГО СИРУ З ДОДАВАННЯМ ШПИНАТУ ТА СУХОГО ЧАСНИКА
Наталія Мануйлик, Юліана Баб’як, студентки 1-го курсу 2 –го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Володимира Наговська, к.т.н., доцент.
4. ВИГОТОВЛЕННЯ ЙОГУРТУ ІЗ ЛИМОНОМ ТА М’ЯТОЮ
Христина Цьолка, студентка 2-го курсу 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Інна Скульська, к.т.н., старший викладач.
5. РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТУ З НАСІННЯМ ЛЬОНУ
Анастасія Мілованова, студентка 2-го курсу 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Любов Мусій, к.т.н., доцент.
6. ТЕХНОЛОГІЯ ЙОГУРТУ НА ОСНОВІ ТИПОВИХ КАРПАТСЬКИХ ШТАМІВ МОЛОЧНОКИСЛИХ БАКТЕРІЙ
Анастасія Мамонько, Марія Коваль, студентки 2-го курсу, 2 -го РВО «Магістр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Ірина Сливка, к.с.-г.н, доцент.
ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, Львів, Україна.
7. ОБҐРУНТУВАННЯ БУДІВНИЦТВА ЦЕХУ З ВИРОБНИЦТВА КИСЛОМОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ
Артур Гризак, студент 4-го курсу 1-го РВО «Бакалавр», ФХТБ.
Науковий керівник ˗ Оксана Білик, к.т.н., доцент.


2021 р.

1. «ТЕХНОЛОГІЯ КЕФІРУ ІЗ ДОДАВАННЯМ ПЮРЕ ІЗ СТЕБЕЛ
СЕЛЕРИ»
Олександр Сенченко, студент 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник Орися Цісарик, д. с.-г.н., професор
2. «МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ ІЗ НОВИМИ ФІТОСПЕЦІЯМИ»
Наталія Маланчук, студентка 2-го курсу СП ФХТБ,
Іванна Чикачова, Максим Козловець, студенти 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник: Юрій Гачак, к.б.н., професор університету
3. «ЗАСТОСУВАННЯ НОВИХ ФІТОСИРОПІВ В ЯКОСТІ СМАКОВИХ ДОБАВОК У МОЛОЧНИХ ПРОДУКТАХ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ»
Василь Пухнатий, студент 4-го курсу ФХТБ,
Роман Романів, студент 2-го курсу СП ФХТБ
Іванна Чикачова, Максим Козловець, студенти 1-го курсу магістратури ФХТБ
Науковий керівник: Юрій Гачак, к.б.н., професор університету
4. «МОЛОКО І ЛЬОН: ПАНАЦЕЯ ДЛЯ ОЗДОРОВЛЕННЯ ОРГАНІЗМУ»
Христина Цьолка, Мирослава Іванів, студенти 4-го курсу, ФХТБ
Науковий керівник: Інна Скульська, к.т.н., старший викладач
5. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КИСЛОМОЛОЧНОГО НАПОЮ НА ОСНОВІ «ТИБЕТСЬКОГО ГРИБКА»
Володимир Полот, студент 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ольга Михайлицька, к.т.н., доцент
6. «СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РИНКУ МОРОЗИВА»
Анастасія Мілованова, студентка 4-го курсу ФХТБ,
Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент
7. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ КЕФІРУ З НАСІННЯМ ЛЬОНУ»
Юрій Труш, Ірина Калиняк, студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Любов Мусій, к.т.н., доцент
8. «12 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО ЗВИЧАЙНИЙ ЙОГОРТ»
Дмитро Мінькач, Олександр Добровольський,студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент
9. «СПРАВА СМАКУ: - ТУРЕЦЬКИЙЙОГУРТ – СКЛАД, ВЛАСТИВОСТІ, ВИКОРИСТАННЯ»
Дмитро Мінькач, Олександр Добровольський, студенти 2-го курсу СП ФХТБ,
Науковий керівник: Ірина Сливка, к.с.-г.н., доцент
10. «КОРИСТЬ І ШКОДА МІКРОГРІНУ»
Богдан Пахолків, студент 2-го курсу магістратури ФХТБ
Маркіян Озарко, студент 2-го курсу СП ФХТБ
Науковий керівник: Володимира Наговська, к.т.н., доцент
11. «ДОЦІЛЬНІСТЬ БУДІВНИЦТВА ЦЕХІВ ВИРОБНИЦТВА НЕЗБИРАНОЇ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ».
Лілія Куровець, студентка 2-го курсу СП ФХТБ
Науковий керівник: Оксана Білик, к.т.н., доцент
12. «РОЗРОБЛЕННЯ ТЕХНОЛОГІЇ ЙОГУРТОВИХ МУСІВ З ФРУКТОВИМИ СОКАМИ».
Юлія Якубляк, Тетяна Хімко, студентки 2-го курсу СП ФХТБ
Наукові керівники: Оксана Білик, к.т.н., доцент, Наталія Сливка, к.т.н., доцент