EN   UA

• Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок (м. Львів);
• Інститутом біології тварин НААН (м. Львів);
• ТОВ "Водограй – Плюс";
• ПрАТ "Компанія Ензим" (м. Львів);
• Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини;
• Кафедрою технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології НУ "Львівська політехніка";
• Компанією "Агро-Адмірал" (м. Львів);
• ТОВ "Галіцією-Трейд" ( Львівська обл., м. Городок);
• ТзОВ "Володимир-Волинський хлібзаводом" (м. Володимир-Волинський);
• Фермерським господарством "Дутко";
• ФГ "Добра корівка" (м. Львів);
• ТОВ АПП "Гряда" (Львівська обл., Жовківський р-н., с. Гряда);
• ПАТ "Городенківським сирзаводом";
• ТзОВ "Молокозаводом Самбірським" (м. Старий Самбір);
• Жешівським університетом (Польща).
Частина з названих вище установ є базами для проходження різних видів практик студентами за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія", у тому числі дослідницької за темою бакалаврських та магістерських робіт.

 

Тематика Типових дипломних проектів (робіт) для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОС «Бакалавр» 

  1. Проект цехів виробництва НМП.
  2. Проект цехів виробництва м’яких сирів.
  3. Проект цехів виробництва морозива.
  4. Проект цехів з виробництва масла вершкового та продуктів з вторинної сировини.
  5. Проект цехів виробництва твердих сирів
  6. Проект цехів виробництва кисломолочних напоїв і десертів.
  7. Проект цехів виробництва сухого та згущеного молока.
  8. Проект цехів виробництва масла і казеїну.
  9. Проект цехів виробництва сиру кисломолочного та збагачених сироваткових напоїв.
  10. Розроблення технології молочних продуктів з функціональними властивостями.
  11. Розробка технології продуктів із інноваційними інгредієнтами.
  12. Дослідження властивостей нетрадиційної молочної сировини (козине молоко, овече молоко) та використання її для виробництва молочних продуктів різних груп.
  13. Порівняльний аналіз застосування різних бактеріальних препаратів, молокозсідальних ферментів у виробництві молочних продуктів.
  14. Особливості технологічних процесів при виробництві інноваційних молочних продуктів.

Завідувач кафедри технології молокаі молочних продуктів, професор                                         О.Й. Цісарик

Перелік тем дипломних робіт студентів 2 курсу ОС «Магістр» (спеціалізація: «Технологія зберігання, консервування та переробки молока») на 2018-2019 н.р.

№п/п

ПІП

Тема роботи

Науковий керівник

1.

Лісовська Юлія

Розроблення технології йогурту із кріопорошком «морська капуста»

проф.унів.

Гачак Ю.Р.

2.

Пунейко Оксана

Особливості технології плавленого сиру із кріопорошком із морепродуктів

проф.унів.

Гачак Ю.Р.

3.

Якимів Ольга

Розроблення технології кисломолочного сиру протидіабетичного призначення

доцент

Наговська В.О.

4.

Іваницька Мар’яна

Дослідження технологічних параметрів виготовлення твердого сиру з трюфелями

доцент

Наговська В.О.

5.

Заленський Микита

Технологія сирків альбумінних з підвищеною біологічною цінністю

доцент

Турчин І.М.

6.

Цюк Олег

Особливості виготовлення та дослідження властивостей кисломолочного напою з харчовими волокнами

доцент

Михайлицька О.Р.

7.

Храбко Анна

Розроблення технології молочного продукту «Маскарпоне» з гіпотензивними та антиоксидантними властивостями

професор

Цісарик О.Й.

8.

Кушнір Ірина

Технологічні і біохімічні властивості та показники безпеки представлені в роду Enterococcus, виділених із карпатської бринзи

професор

Цісарик О.Й.

9.

Маринкевич Вікторія

Розроблення технології сиру «Рікотта»для профілактики діабету ІІ типу

професор

Цісарик О.Й.

10.

Семиряк Роман

Розроблення технології кумису з кобилячого і коров’ячого молока та порівняння їх властивостей

професор

Цісарик О.Й.

11.

Грицевич Андрій

Удосконалення технології сиркових мас із використанням напівфабрикату типу чіпсів із груші

доцент

Сливка Н.Б.

Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор                                                                              О.Й. Цісарик

 

 

grafik 2

Кафедра технології молока і молочних продуктів співпрацює зі спілками молочної промисловості, асоціаціями з виробництва молочних продуктів та щороку приймає участь міжнародних проектах

Для проведення наукових досліджень, зокрема у Західному регіоні, кафедра має філіали, серед яких найбільш відомими є провідні підприємства та інститути: МК «Галичина»; філія «Львівський молочний комбінат» ППКФ «Прометей»; фірма «Хр. Хансен Україна»; Інститут біології тварин НААНУ, лабораторія дослідження аналізу якості молока..

Кафедра технології молока і молочних продуктів підтримує міцні міжнародні зв’язки з Жешівським природничим університетом (м. Жешів, Польща), Рільничим університетом (м. Краків, Польща), Природничим університетом (м. Вроцлав, Польща). Налагоджено тісну співпрацю з базовими освітніми закладами України (НУХТ, м. Київ; ОНАХТ, м. Одеса; ТНТУ ім. Івана Пулюя; м. Тернопіль).

Філіали кафедри

Адреса господарств

Назва підприємства, його характеристика

Закріплені виконавці

1

79000, Україна

м. Львів, вул.

Б. Хмельницького, 302

+380322940493

ППКФ «Прометей» філія Львівський молочний комбінат

Виробництво незбираної молочної продукції, кисломолочного сиру, сиркових виробів

Професор університету

Гачак Ю.Р.

Професор

Цісарик О.Й.

Доценти:

Наговська В.О.

Турчин І.М.

Михайлицька О.Р.

2

80200 Україна

Львівська обл.,

м. Радехів, вул.

Б. Хмельницького, 120

(03255) 2–12–65

МК «Галичина»

Виробництво незбираної молочної продукції, кисломолочного сиру, сиркових виробів, масла та сухого знежиреного молока

Професор Цісарик О.Й.

Професор у-ту

Гачак Ю.Р.

Доценти:

Сливка Н.Б.

Турчин І.М.

Михайлицька О.Р.

3

81400 Україна

Львівська обл.,

 м. Самбір

вул. Мазепи 14

236–32–353

ТзОВ «Самбірський сирзавод»

Виробництво сичужних сирів

Професор університету

Гачак Ю.Р.

Доценти:

Турчин І.М.

Михайлицька О.Р.

4.

Україна

м. Львів

вул.. Вулецька 11

Лабораторія ТОВ “ЦСК ФУД ЕНРІЧМЕНТ–УКРАЇНА”

Професор Цісарик О.Й.

Професор університету

Гачак Ю.Р.

Доценти:

Наговська В.О.

Сливка Н.Б.

Турчин І.М.

Михайлицька О.Р.

5.

Україна

м. Львів

вул. Богдана Хмельницького, 102

перший поверх, офіс № 1

тел.: (032) 252-04-49

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Лабораторія дослідження якості молока

Професор Цісарик О.Й.

Доцент

Білик О.Я.

Ст. викладачі:

Мусій Л.Я.

Сливка І.М.

6.

Україна

м. Львів

вул. Василя Стуса, 38,

телефон/факс

+380-32-260-07-95,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Інститут біології тварин НААН

Лабораторія екологічної фізіології та якості продукції

Професор Цісарик О.Й.

Доцент

Білик О.Я.

Ст. викладачі:

Мусій Л.Я.

Сливка І.М.

7

Україна

03124, м. Київ, бул. Лепсе, 4

Тел. +38 (044) 3511061

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ТОВ «Хр. Хансен Україна»

Заквашувальні культури, ферменти та барвники для молочних продуктів

Професор Цісарик О.Й.

Доцент

Білик О.Я.

Ст. викладачі:

Мусій Л.Я.

Сливка І.М.

1. Готіна О. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2018/2019 начальному році (Київ, диплом ІІ ступеня).
2. Цапай І. Розробка технології сиркових мас з фізалісом. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2019/2020 навчальному році. Науковий керівник, доцент Білик О.Я. (призове місце на І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт)
3 Колодрубець В. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. (науковий керівник, доцент Мусій Любов Ярославівна).

Тема наукових досліджень «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального призначення».

Викладачами кафедри технології молока і молочних продуктів було захищено 10 дисертацій, а саме:

  • Цісарик Орися Йосипівна - в 2010 році в Інститут біології тварин УААН захистила докторську дисертацію на тему «Обмін речовин та біохімічний склад молока у корів при згодовуванні насіння ріпаку» і отримала диплом доктора сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 –біохімія.
  • Наговська Володимира Олександрівна - в 1994 році у Фізико-механічний інститут імені Г.В. Карпенка захистила кандидатську дисертацію на тему «Зміна фазово-структурного стану дифузійних покрить при термічній обробці у водні» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.02.01 – матеріалознавство і термічна обробка металів.
  • Сливка Наталя Богданівна – в 2005 році у Національному університеті харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Вплив окремих мікроелементів на визрівання та якість твердих сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
  • Михайлицька Ольга Романівна – у 2006 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології сирів голландської групи при застосуванні мікроелементів» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
  • Білик Оксана Ярославівна – у 2016 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технології альбумінного сиру «Урда» із молока різних видів тварин» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Мусій Любов Ярославівна – у 2015 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розроблення технології кисловершкового масла з пробіотичними властивостями» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
  • Сливка Ірина Миколаївна – в 2015 році у Білоцерківському національному аграрному університеті захистила кандидатську дисертацію на тему «Біотехнологія створення бактеріального препарату для виробництва бринзи» та отримала диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.
  • Скульська Інна Володимирівна – у 2017 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології виготовлення бринзи» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.

Патенти