• Державним науково-дослідним контрольним інститутом ветеринарних препаратів та кормових добавок (м. Львів);
• Інститутом біології тварин НААН (м. Львів);
• ТОВ "Водограй – Плюс";
• ПрАТ "Компанія Ензим" (м. Львів);
• Львівською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини;
• Кафедрою технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології НУ "Львівська політехніка";
• Компанією "Агро-Адмірал" (м. Львів);
• ТОВ "Галіцією-Трейд" ( Львівська обл., м. Городок);
• ТзОВ "Володимир-Волинський хлібзаводом" (м. Володимир-Волинський);
• Фермерським господарством "Дутко";
• ФГ "Добра корівка" (м. Львів);
• ТОВ АПП "Гряда" (Львівська обл., Жовківський р-н., с. Гряда);
• ПАТ "Городенківським сирзаводом";
• ТзОВ "Молокозаводом Самбірським" (м. Старий Самбір);
• Жешівським університетом (Польща).
Частина з названих вище установ є базами для проходження різних видів практик студентами за спеціальністю "Біотехнології та біоінженерія", у тому числі дослідницької за темою бакалаврських та магістерських робіт.
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 920
Тематика Типових дипломних проектів (робіт) для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» ОС «Бакалавр»
- Проект цехів виробництва НМП.
- Проект цехів виробництва м’яких сирів.
- Проект цехів виробництва морозива.
- Проект цехів з виробництва масла вершкового та продуктів з вторинної сировини.
- Проект цехів виробництва твердих сирів
- Проект цехів виробництва кисломолочних напоїв і десертів.
- Проект цехів виробництва сухого та згущеного молока.
- Проект цехів виробництва масла і казеїну.
- Проект цехів виробництва сиру кисломолочного та збагачених сироваткових напоїв.
- Розроблення технології молочних продуктів з функціональними властивостями.
- Розробка технології продуктів із інноваційними інгредієнтами.
- Дослідження властивостей нетрадиційної молочної сировини (козине молоко, овече молоко) та використання її для виробництва молочних продуктів різних груп.
- Порівняльний аналіз застосування різних бактеріальних препаратів, молокозсідальних ферментів у виробництві молочних продуктів.
- Особливості технологічних процесів при виробництві інноваційних молочних продуктів.
Завідувач кафедри технології молокаі молочних продуктів, професор О.Й. Цісарик
Перелік тем дипломних робіт студентів 2 курсу ОС «Магістр» (спеціалізація: «Технологія зберігання, консервування та переробки молока») на 2018-2019 н.р.
№п/п |
ПІП |
Тема роботи |
Науковий керівник |
1. |
Лісовська Юлія |
Розроблення технології йогурту із кріопорошком «морська капуста» |
проф.унів. Гачак Ю.Р. |
2. |
Пунейко Оксана |
Особливості технології плавленого сиру із кріопорошком із морепродуктів |
проф.унів. Гачак Ю.Р. |
3. |
Якимів Ольга |
Розроблення технології кисломолочного сиру протидіабетичного призначення |
доцент Наговська В.О. |
4. |
Іваницька Мар’яна |
Дослідження технологічних параметрів виготовлення твердого сиру з трюфелями |
доцент Наговська В.О. |
5. |
Заленський Микита |
Технологія сирків альбумінних з підвищеною біологічною цінністю |
доцент Турчин І.М. |
6. |
Цюк Олег |
Особливості виготовлення та дослідження властивостей кисломолочного напою з харчовими волокнами |
доцент Михайлицька О.Р. |
7. |
Храбко Анна |
Розроблення технології молочного продукту «Маскарпоне» з гіпотензивними та антиоксидантними властивостями |
професор Цісарик О.Й. |
8. |
Кушнір Ірина |
Технологічні і біохімічні властивості та показники безпеки представлені в роду Enterococcus, виділених із карпатської бринзи |
професор Цісарик О.Й. |
9. |
Маринкевич Вікторія |
Розроблення технології сиру «Рікотта»для профілактики діабету ІІ типу |
професор Цісарик О.Й. |
10. |
Семиряк Роман |
Розроблення технології кумису з кобилячого і коров’ячого молока та порівняння їх властивостей |
професор Цісарик О.Й. |
11. |
Грицевич Андрій |
Удосконалення технології сиркових мас із використанням напівфабрикату типу чіпсів із груші |
доцент Сливка Н.Б. |
Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор О.Й. Цісарик
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2259
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 1886
Кафедра технології молока і молочних продуктів співпрацює зі спілками молочної промисловості, асоціаціями з виробництва молочних продуктів та щороку приймає участь міжнародних проектах
Для проведення наукових досліджень, зокрема у Західному регіоні, кафедра має філіали, серед яких найбільш відомими є провідні підприємства та інститути: МК «Галичина»; філія «Львівський молочний комбінат» ППКФ «Прометей»; фірма «Хр. Хансен Україна»; Інститут біології тварин НААНУ, лабораторія дослідження аналізу якості молока..
Кафедра технології молока і молочних продуктів підтримує міцні міжнародні зв’язки з Жешівським природничим університетом (м. Жешів, Польща), Рільничим університетом (м. Краків, Польща), Природничим університетом (м. Вроцлав, Польща). Налагоджено тісну співпрацю з базовими освітніми закладами України (НУХТ, м. Київ; ОНАХТ, м. Одеса; ТНТУ ім. Івана Пулюя; м. Тернопіль).
Філіали кафедри
№ |
Адреса господарств |
Назва підприємства, його характеристика |
Закріплені виконавці |
1 |
79000, Україна м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 302 +380322940493 |
ППКФ «Прометей» філія Львівський молочний комбінат Виробництво незбираної молочної продукції, кисломолочного сиру, сиркових виробів |
Професор університету Гачак Ю.Р. Професор Цісарик О.Й. Доценти: Наговська В.О. Турчин І.М. Михайлицька О.Р. |
2 |
80200 Україна Львівська обл., м. Радехів, вул. Б. Хмельницького, 120 (03255) 2–12–65 |
МК «Галичина» Виробництво незбираної молочної продукції, кисломолочного сиру, сиркових виробів, масла та сухого знежиреного молока |
Професор Цісарик О.Й. Професор у-ту Гачак Ю.Р. Доценти: Сливка Н.Б. Турчин І.М. Михайлицька О.Р. |
3 |
81400 Україна Львівська обл., м. Самбір вул. Мазепи 14 236–32–353 |
ТзОВ «Самбірський сирзавод» Виробництво сичужних сирів |
Професор університету Гачак Ю.Р. Доценти: Турчин І.М. Михайлицька О.Р. |
4. |
Україна м. Львів вул.. Вулецька 11 |
Лабораторія ТОВ “ЦСК ФУД ЕНРІЧМЕНТ–УКРАЇНА” |
Професор Цісарик О.Й. Професор університету Гачак Ю.Р. Доценти: Наговська В.О. Сливка Н.Б. Турчин І.М. Михайлицька О.Р. |
5. |
Україна м. Львів вул. Богдана Хмельницького, 102 перший поверх, офіс № 1 тел.: (032) 252-04-49 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |
Лабораторія дослідження якості молока |
Професор Цісарик О.Й. Доцент Білик О.Я. Ст. викладачі: Мусій Л.Я. Сливка І.М. |
6. |
Україна м. Львів вул. Василя Стуса, 38, телефон/факс +380-32-260-07-95, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |
Інститут біології тварин НААН Лабораторія екологічної фізіології та якості продукції |
Професор Цісарик О.Й. Доцент Білик О.Я. Ст. викладачі: Мусій Л.Я. Сливка І.М. |
7 |
Україна 03124, м. Київ, бул. Лепсе, 4 Тел. +38 (044) 3511061 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |
ТОВ «Хр. Хансен Україна» Заквашувальні культури, ферменти та барвники для молочних продуктів |
Професор Цісарик О.Й. Доцент Білик О.Я. Ст. викладачі: Мусій Л.Я. Сливка І.М. |
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2325
1. Готіна О. Підбір молочнокислих бактерій, ізольованих з природних еконіш, для виготовлення кисловершкового масла геродієтичного призначення. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2018/2019 начальному році (Київ, диплом ІІ ступеня).
2. Цапай І. Розробка технології сиркових мас з фізалісом. Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2019/2020 навчальному році. Науковий керівник, доцент Білик О.Я. (призове місце на І етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт)
3 Колодрубець В. Розроблення технології йогурту з геродієтичними властивостями. II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. (науковий керівник, доцент Мусій Любов Ярославівна).
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2024
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2934
Тема наукових досліджень «Розроблення технології інноваційних молочних продуктів функціонального призначення».
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 1842
Викладачами кафедри технології молока і молочних продуктів було захищено 10 дисертацій, а саме:
- Цісарик Орися Йосипівна - в 2010 році в Інститут біології тварин УААН захистила докторську дисертацію на тему «Обмін речовин та біохімічний склад молока у корів при згодовуванні насіння ріпаку» і отримала диплом доктора сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.04 –біохімія.
- Наговська Володимира Олександрівна - в 1994 році у Фізико-механічний інститут імені Г.В. Карпенка захистила кандидатську дисертацію на тему «Зміна фазово-структурного стану дифузійних покрить при термічній обробці у водні» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.02.01 – матеріалознавство і термічна обробка металів.
- Сливка Наталя Богданівна – в 2005 році у Національному університеті харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Вплив окремих мікроелементів на визрівання та якість твердих сичужних сирів з низькою температурою другого нагрівання» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
- Михайлицька Ольга Романівна – у 2006 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології сирів голландської групи при застосуванні мікроелементів» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних та рибних продуктів.
- Білик Оксана Ярославівна – у 2016 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технології альбумінного сиру «Урда» із молока різних видів тварин» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
- Мусій Любов Ярославівна – у 2015 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Розроблення технології кисловершкового масла з пробіотичними властивостями» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
- Сливка Ірина Миколаївна – в 2015 році у Білоцерківському національному аграрному університеті захистила кандидатську дисертацію на тему «Біотехнологія створення бактеріального препарату для виробництва бринзи» та отримала диплом кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.
- Скульська Інна Володимирівна – у 2017 році в Одеській національній академії харчових технологій захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології виготовлення бринзи» та отримала диплом кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів.
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2170
- Деталі
-
Опубліковано: 05 листопада 2018
-
Перегляди: 2537