EN   UA

Logo01213 КАФЕДРА НОРМАЛЬНОЇ ТА ПАТОЛОГІЧНОЇ МОРФОЛОГІЇ І СУДОВОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук Жила Микола Іванович

Контакти:
e-mail: pathology@lvet.edu.ua

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

IMG 1

3 червня 2024 року Наталія Демус, доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії провела заняття з навчальної практики “Анатомії тварин” для здобувачів другого рівня вищої освіти (магістр), спеціальності 211 “Ветеринарна медицина” 1 курсу 2 підгрупи, факультету ветеринарної медицини, яке відбулося у Кінно-спортивному клубі “Гранат”.

Навчальна практика ставить за мету навчити здобувачів вищої освіти не тільки препарувати, а й умінню застосовувати на живій тварині знання з “Анатомії тварин”, які були отримані на лекційних та лабораторних заняттях. Під час навчальної практики Наталія Демус ознайомила здобувачів вищої освіти з правилами безпеки при роботі з живими свійськими тваринами. Показала частини та ділянки тіла тварини. Разом обстежили волосяний та шкірний покриви, копита і м’якуші коня. Провели проекції на зовнішній покрив елементів скелета (кісток з їх рельєфними структурами, суглобів та їх зв’язок). Проектували м’язи на зовнішній покрив, допоміжні органи м’язів (синовіальні сумки, фіброзні піхви сухожилка). Здобувачі вищої освіти вивчали топографію органів апарату дихання, травлення, серцево-судинної системи, сечовиділення, статевого апарату та проводили проекцію органів цих апаратів на зовнішній покрив у різних ділянках і порожнинах тіла тварин. При вивченні лімфатичної системи звертали увагу на лімфатичні вузли, які доступні для клінічного огляду, а саме ділянки голови, шиї, тулуба, кінцівок.

 

IMG 2

IMG 3

Анастасія Максимець – спортсменка І розряду Федерації кінного спорту України, власниця коня Копа Колестус, провела екскурсію по території клубу, де здобувачі вищої освіти змогли побачити стайні, критий манеж, поле для занять, солярій і бочку. Розповіла про утримання, годівлю, догляд за тваринами. Ознайомила з правилами підбору корму та як спланувати режим годування. Як проводити чистку тварин, методи підбору вуздечки та сідла для коней. Показала коней різних порід: Українська верхова, Англо-рисак, Ягільницька, Вестфальська, Гуцульська верхова, Арабська, Фризька, Бельгійська теплокровна, Німецька спортивна та інші. Присутні побачили, як підковують коней.

IMG 4

IMG 5

IMG 6

IMG 7

IMG 8

Висловлюємо щиру вдячність власниці Кінно-спортивного клубу “Гранат” та його працівникам за надану можливість проведення заняття.

Допис підготувала Наталія ДЕМУС, доцент кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru