EN   UA

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ

1

 

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Параняк Роман Петрович

e-mail: ecology@lvet.edu.ua
 

тел. (032) 239-26-52

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

14 квітня з ініціативи кафедри екології відбулась гостьова онлайн-лекція для здобувачів вищої освіти ОР «Магістр» та «Бакалавр» спеціальності 101 «Екологія». Лекцію на тему «Вплив антропогенного навантаження на лісові екосистеми» прочитав завідувач кафедри екології Національного лісотехнічного університету України доктор сільськогосподарських наук, професор Леонід Іванович Копій.

1

 Лекцію Копій Л.І. розпочав із актуальних проблем сьогодення, які є у лісовому господарстві України і потребують невідкладного вирішення, а саме:

  • впровадження наближеного до природи лісогосподарювання для покращення екологічної ситуації в Українських Карпатах, де антропогенні негативні впливи, підсилені змінами клімату, все частіше досягають критичних значень;
  • зменшення життєвості і стійкості лісостанів, викликане глобальними змінами клімату, забрудненням довкілля та зростанням антропогенного навантаження;

недосконалість чинного лісового законодавства і нормативно-правових актів щодо належного правового забезпечення формування різновікових деревостанів.

2

Професор у своїй лекції звернув особливу увагу на недбалість та необережність людей, через яку втрачаються величезні ліси та нові насадження. Хоч і проводиться багато заходів із збереження лісових насаджень, однак не зменшується антропогенне навантаження на них, тому суттєвих змін на краще поки що немає. 

Лекція відбулася в творчій та дружній атмосфері, викликала зацікавленість у майбутніх екологів, які відчули важливість обраної професії та велику відповідальність за майбутнє.

Здобувачі вищої освіти ОП «Екологія» та колектив кафедри екології щиро вдячні професору Копію Л.І. за прочитану лекцію.

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru