EN   UA

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ

1

 

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Параняк Роман Петрович

e-mail: ecology@lvet.edu.ua
 

тел. (032) 239-26-52

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

З прадавніх часів люди помічали, що по світу існує безліч місць, де почуваєш себе значно краще, бадьоріше, здоровіше. Це місця сили. Десь їх багато, а десь одиниці, проте люди прагнуть відчути їх чудодійну силу та приїжджають перевірити їх здатність з різних куточків планети. Студентами 4 курсу ФГРЗ спеціальності «Екологія» під керівництвом викладача кафедри екології Максішко Лесі Михайлівни було здійснено похід стежками здоров'я (теренкурами), місцями сили парку Знесіння з дисципліни "Геоаномальні зони". Оцінка місць сили проводилась суб'єктивним метод (за самопочуттям, біолокацією).

Динамічна мережа стежок здоров’я включає:
– три кардіологічні стежки (0,560 км; 1,175 км та 1,875 км), які обладнані чотирма інформаційними стендами з картами та інформацією про оздоровчу ходьбу, історію теренкурів, цікавими фактами щодо маршруту і про парк;
– дві загально-оздоровчі стежки (2,515 км та 3,065 км), які об’єднують п’ять загальнодоступних спортивних майданчиків і мотузковий парк «Лазанка» та обладнані трьома інформаційними табличками і двома щитами.

В цих місцях відчувається приплив енергії і сил. Ще 1885 року німецький лікар Ертель запропонував ввести таку методику оздоровлення організму завдяки пішим прогулянкам з певним рівнем навантаження. Він вважав, що піші прогулянки по рівній місцевості у чергуванні з підйомами та спусками позитивно впливають на людину — і виявився правий. Теренкури досить швидко набули визнання по всій Європі та Азії.
У Львові до популяризації теренкурів долучився сам австрійський цісар Франц Йосиф, відчувши приплив сил після прогулянок по розташованому на Знесінні (Кайзервальді) маєтку. Невдовзі власники садиби де зупинявся цісар зробили тут парк. Як виявилось згодом шлях монарха пролягав пересіченою місцевістю через давні язичницькі капища. Відкритий невдовзі на цьому місці так званий “шлях волхвів” пояснив багато подій пов’язаних з цим місцем.
Науково пояснюється таке незвичне явище стиком у цих місцях тектонічних плит. Там де вони стикаються існує певне потоншення і викид енергії землі з утворенням енергетично потужних місць.

В парку працює екологічна служба. Яка регулярно проводить відбір і аналіз зразків грунту, повітря, води на забруднюючі речовини.
У парку також створено нову скульптуру у виглялі краплі зі сміття. Вона носять глибоке символічне значення, адже це своєрідний образ того, що сміттєва проблема "нависла" над львів'янами та українцями загалом, а відтак її потрібно обов'язково оперативно та раціонально вирішувати. Скульптуру зроблено за 6 годин зі сміття зібраного в парку. Ця скульптура є також нагадуванням про те, щоб люди, які є на природі не смітили і не забруднювали довкілля. Адже, чисто не там, де прибирають, а там де не смітять.
Отож, людина є невід'ємною частиною природи. Проводячи свої вільні хвилини в оздоровчих місцях сили вона має здатність самоусилюватися та оздоровлюватись.

Студенти мали можливість ознайомитись з оздоровчими місцями сили парку Знесіння та документацією екологічної служби, яка закріплена за даною місцевістю.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru