EN   UA

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ

1

 

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Параняк Роман Петрович

e-mail: ecology@lvet.edu.ua
 

тел. (032) 239-26-52

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

collage11

Студенти перших і других курсів освітніх програм “Екологія” та “Екологічна політика і правове регулювання природокористування” успішно завершили проходження навчальної практики, що тривала два тижні. Це важливий крок у їхній професійній підготовці, де вони мали змогу застосувати теоретичні знання на практиці та отримати цінний досвід.

Навчальною практикою зі “Загальної екології” керував Зіновій Колішицький. Під час практики студенти вивчали методи проведення екологічних досліджень, зокрема, опанували методику відбору зразків води з різних шарів водних об’єктів та природних джерел, а також провели фізико-хімічний аналіз досліджуваних проб води (визначення вмісту мінеральних речовин, органолептичні показники, твердість води, водневий показник). Ці дослідження дуже важливі для охорони водних екосистем та збереження біорізноманіття. Також студенти проводили заміри радіаційного фону територій парків.

collage 22

Практика зі “Заповідної справи”, яку провела Світлана Кропивка, стала для студентів чудовою можливістю поєднати теоретичні знання з практичними навичками. Досліджуючи парки Львова, здобувачі ознайомилися з їх організацією, функціонуванням, естетичною цінністю, природоохоронним значенням та рекреаційною діяльністю.

Fotoram.io3

На практиці з “Ландшафтної екології”, керівником якої була Вікторія Момут, студенти мали змогу вивчити екологічний стан природних та антропогенних ландшафтів у польових умовах з метою дослідження та визначення їх закономірностей і ступеня впливу на формування екологічного стану довкілля з різною ландшафтно-екологічною структурою.

Fotoram.io2

У процесі навчальної практики з “Біології” під керівництвом Надії Литвин студенти вивчали біорізноманіття, проводили інвентаризацію флори та фауни, збирали зразки рослин для подальшого лабораторного аналізу.

Fotoram.io1

Під час навчальної практики з дисципліни “Метеорологія та кліматологія” студенти разом із керівником практики Лесею Максішко відвідали метеорологічну станцію в Розтоцькому ландшафтно-геофізичному стаціонарі, а також Державну службу України з надзвичайних ситуацій Львівського регіонального центру з гідрометеорології. Набутий практичний досвід здобувачі змогли реалізувати при самостійному замірі метеорологічних показників для визначення мікроклімату в парку “Знесіння” (вимірювали вологість повітря, температуру й атмосферний тиск біля озера в парку, на горі Лева та на відкритій галявині і в затінку).

collage 44

Окрім цього, під час проходження практики студенти мали змогу взяти участь у масштабній події у Львові – “ЗЕЛЕНІ УПРАВЛІНЦІ: кадри для зеленої відбудови України”.

Завдяки насиченій і різноманітній програмі практики, студенти отримали можливість розширити свої фахові знання, покращити професійні навички та підготуватися до майбутньої кар’єри в галузі екології.

Допис підготувала Надія ЛИТВИН, доцент кафедри екології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru