EN   UA

КАФЕДРА ФАРМАЦІЇ ТА БІОЛОГІЇ

Завідувач, доцент, кандидат біологічних наук Грицина Мирослава Романівна 

Контакти:
Телефон 239-26-15
E-mail: pharm-biology@lvet.edu.ua

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

На кафедрі фармації та біології 10 грудня проводилася конференція з використанням інтернет-ресурсу Zoom на тему: «Кардіологічні препарати». Конференцію підготували завідувачка кафедри фармації та біології Мирослава Романівна Грицина і асистентка кафедри Марта Львівна Застрижна. На конференцію була запрошена завідувачка АПТЕКИ «Доброго дня» Оксана Романівна Максимець.

 

Тема лекції «Кардіологічні препарати» дуже актуальна на сьогодні, оскільки проблема патології серцево-судинних захворювань зростає з кожним роком і перетворилася на «хворобу цивілізації».
Під час конференції студенти у повному обсязі ознайомилися з класифікацією кардіологічних препаратів та програмою «Доступні ліки», яка на державному рівні безкоштовно пропонує людям з інвалідністю і пенсіонерам певні групи препаратів.
Максимець Оксана Романівна розповіла студентам як правильно, згідно з листком призначення щодо діючої речовини, підібрати ту чи іншу форму лікарського засобу в залежності від цінової шкали і виробника.
Дуже цікавим і повчальним було ознайомлення із схемами «допродаж», що використовуються в аптечних мережах з метою грамотної рекомендації безрецептурних препаратів.


Велика увага була приділена препаратам з групи вітамінів, які є життєво необхідними для покращення метаболізму і роботи серцевого м’яза. Також студенти були ознайомлені з причинами і критеріями ризику, згідно з якими можуть виникнути ускладнення нелікованої гіпертонії.

І на завершення лекції була проведена он-лайн екскурсія студентам в аптеці. Показано стелажі з препаратами і шафки для зберігання рецептурних і безрецептурних лікарських засобів.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru