EN   UA

Logo

 КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ ТА ПЕДАГОГІКИ

 

Завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Смолінська Олеся Євгенівна


Телефон кафедри: (032) 239-26-46 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50 
E-mail: philosophy@lvet.edu.ua 

  

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

У Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького 13–14 травня 2021 року відбувається і традиційна, і неординарна подія – Дні студентської науки. Традиційна, бо вкотре за ліком студенти зустрічаються з метою поділитися своїми науковими здобутками: хтось – першими, а хтось – уже придивляючись до її величності Науки.

Неординарна ж бо тому, що відбувається дистанційно. І хоча як студенти, так і їх викладачі вже й звикли до такого посередництва, однак загальна атмосфера наукової зустрічі була іншою, ніж зазвичай.
На факультеті ветеринарної гігієни, екології та права працювали декілька секцій, зокрема:
- ПРЕВЕНТИВНІ АСПЕКТИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗДОРОВ'Я ТВАРИН ТА ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ;
- СУЧАСНІ ПИТАННЯ ЕКОЛОГІЇ: ДОСЯГНЕННЯ, ПЕРСПЕКТИВИ ТА ПРОБЛЕМИ;
- РОЗБУДОВА ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ;
- ФІЗИЧНА ТЕРАПІЯ В СУЧАСНІЙ РЕАБІЛІТАЦІЙНІЙ МЕДИЦИНІ;
- ФАРМАЦІЯ І СЬОГОДЕННЯ: НОВІТНІ ДОСЯГНЕННЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ;
- ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ;
- ВИЩА ОСВІТА В ПОЛІКУЛЬТУРНОМУ ПРОСТОРІ.
Вашій увазі – стислий виклад результатів роботи секції «Вища освіта у полікультурному просторі».
Головування на секції було покладене на студентку освітньої програми «Освітні, педагогічні науки» Діану Кольбу в рамках магістерської практики, їй асистувала гарант цієї ж програми – проф. Олеся Смолінська.
Доповіді студентів були різноманітними: Юлія Рєзнік та Анна Андрійчук зосередилися на осмисленні власного досвіду усвідомлення здоров’я як цінності, тоді як Мирослава Клантюк – більше на його філософському осягненні; персоналії філософії та педагогіки привернули наукову увагу Сергія Левочка (Жан-Жак Руссо) й Діани Кольби (Юліян Дзерович); проблему філософії політичного знання висвітлили Анастасія Гірник, Вікторія Магрело та Вероніка Коломієць, вони, зокрема, зосередили увагу наукової спільноти на моральній проблематиці успіху в політиці; проблеми загальної філософії та методології порушені у викладах Анни-Ангеліни Піхоцької, Анни-Марії Губленко та Богдани Цвєткової.
Актуальні проблеми педагогіки вищої освіти стали предметом вивчення студентів магістратури спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки». Зокрема, крім аналізу педагогічних поглядів Юліяна Дзеровича, здійсненого Діаною Кольбою, учасники конференції ознайомилися із внутрішньою «кухнею» викладацької діяльності, що її практично вивчила Софія-Олександра Грицай, працюючи як асистент викладача під час практики, та особливостями підготовки викладача до сучасної лекції у викладі магістранта цієї ж програми Юрія Фарини.
Оскільки мовами конференції, крім української, визначено й англійську, магістрантка Катерина Гошковська використала її для ознайомлення зацікавленої авдиторії із проблемами термінології дистанційного навчання, підготувавши відповідну презентацію для полегшення сприймання іншомовного тексту.
Отже, Дні студентської науки, у 2021 році присвячені 140-річчю відкриття навчального закладу «Цісарсько-королівська ветеринарна школа та школа підковування коней разом із клінікою-стаціонаром для тварин у Львові», й далі ведуть нові покоління студентів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького у величні світи Науки, Знання, Думки!

Ознайомитися із фотозвітом, що його підготувала магістрантка ОП «Освітні, педагогічні науки» Софія-Олександра Грицай, Ви можете за цим покликанням: https://youtu.be/Pqo9ev2Opto

Допис підготувала проф. Олеся Смолінська

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru