EN   UA

Logo

 КАФЕДРА ФІЛОСОФІЇ ТА ПЕДАГОГІКИ

 

Завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Смолінська Олеся Євгенівна


Телефон кафедри: (032) 239-26-46 
Адреса кафедри: 3-й поверх адміністративного корпусу, вул. Пекарська, 50 
E-mail: philosophy@lvet.edu.ua 

  

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Той, хто припиняє вчитись, є старим і в 20, і у 80 років.
Той, хто постійно вчиться, залишається молодим.
Найчудовішою річчю в житті є вічна молодість думки.
Генрі Форд

Старший викладач кафедри філософії та педагогіки, кандидат психологічних наук Іван Матієшин з 6 червня 2022 року проходить дистанційне стажування у Collegium Civitas (м. Варшава). Тема стажування – «Інтернаціоналізація освіти. Нові та інноваційні методи навчання. Впровадження міжнародних освітніх проєктів у фінансовій перспективі ЄС».


Оскільки перші ж результати стажування є корисними в аспекті підвищення якості освіти майбутніх викладачів, які поки ще тільки здобувають цей фах, Іван Васильович 23 червня 2022 року провів онлайн-зустріч із нашими магістрантами спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки». В ході зустрічі йшлося про можливості розширення сфери діяльності закладів вищої освіти як у царині освіти дорослих (формування пропозицій для їх короткотермінового навчання з метою здобуття практичних компетенцій), так і в запровадженні досвіду організації діяльності т.зв. «Університетів третього віку». Завдяки цьому університет значно ефективніше реалізує як свою соціальну місію, так і економічну, оскільки через старіння трудового ресурсу, а в наших воєнних реаліях цей процес матиме ще й додаткове обґрунтування і тривалі й тяжкі демографічні наслідки (гинуть молоді чоловіки, жінки з дітьми виїжджають за межі країни), освіта людей похилого віку має перспективи не лише як акція соціального типу.
У ході бесіди магістрантів цікавило, які саме теми і напрями розвиваються в діяльності «Університетів третього віку». Іван Васильович повідомив, що справа, в тому числі, і в міжнародній освітній співпраці, зокрема навчанні мов через налагоджування комунікацій, безпосереднє спілкування. Крім того, йдеться також про оволодіння сучасними інформаційно-комунікаційними засобами, підвищення фінансової грамотності тощо.
Онлайн-зустріч була дуже корисною для магістрантів ОП «Освітні, педагогічні науки» ще й тому, що розширила горизонт уявлень про педагогічну діяльність. Крім того, сприяла поглибленню й закріпленню знань з дисципліни «Андрагогіка з основами акмеології», отже й удосконаленню якості навчання, що відзначила у резюмувальній частині проф. Мачинська Н.І. Вона також наголосила, що цей напрям активно розвивається у Львові як громадськими організаціями, так і закладами вищої освіти.

Допис підготувала магістрантка спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» - Зоряна Байовська

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru