EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

10-12 червня в Колобжегу Республіка Польща відбулась загальнопольська фармацевтична конференція лікарів ветеринарної медицини: "Завдання та обов’язки лікаря ветеринарної медицини в світлі нових законодавчих актів щодо ветеринарних препаратів та лікувальних кормів". Конференція відбулася під патронатом віце президента Ради Міністрів, Міністерства сільського господарства та розвитку села, головного ветеринарного лікаря, національної Ради лікарів ветеринарної медицини, директора відділу реєстрації лікарських препаратів, виробів медичного призначення та продуктів біологічного походження.

Основним питанням,яке розглядалось на конференції це виконання положень резолюції Європейського парламенту та Європейської Ради 2019/6 від 11 грудня 2018 року на рівні ЄС та національному.
Анна Бліска, магістр, старший спеціаліст департаменту реєстрації та клінічних досліджень ветеринарних препаратів відділу реєстрації лікарських препаратів, виробів медичного призначення та продуктів біологічного походження розповідала про європейську базу ветеринарних препаратів, які дозволені до реалізації в Європейському Союзі та її можливості.
У багатьох доповідях висвітлювалася позиція Європейського Союзу щодо максимального контролю використання та реалізації протимікробних субстанцій у вигляді ветеринарних препаратів, лікувальних кормів та преміксів. Згідно Розпорядження 2019/6 від 11 грудня 2019 р. ветеринарний рецепт можна реалізувати у будь-якій країні Європейського Союзу, ветеринарний рецепт виписаний на лікарські препарати та лікувальні корми,які містять протимікробні субстанції дійсний 5 днів від моменту виписування, реклама таких препаратів та лікувальних кормів заборонена.
Обговорено можливості перевезення ветеринарних препаратів як гуманітарних вантажів на територію України. Всю гуманітарну допомогу для України, в тому числі ветеринарні препарати координує Міністерство закордонних справ Польщі у співпраці з іншими державними органами. Для надання гуманітарної допомоги з Польщі до України слід зареєструватися на сторінці: www.pomagamukrainie.gov.pl (де є формуляр для реєстрації. Для іноземних донатів слід надіслати лист на електронну пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ). Для чого необхідна така реєстрація – це полегшує процедуру перетину кордону.
Незважаючи на насичену програму та ряд важливих питань, які винесено на розгляд учасників конференції Президент Ради Західно-Поморської Палати лікарів ветеринарної медицини Марек Кубіца знайшов можливість та надав слово Винярській Аллі, доценту кафедри фармакології та токсикології Львівського національного університету ветеринарної медицини, представнику Національної Ради Палати лікарів ветеринарної медицини Польщі в Україні для презентації реалій життя та роботи лікарів ветеринарної медицини в Україні в часі війни.

У вечірній час учасники конференції мали можливість насолоджуватися заходом сонця та морем.

Алла Винярська, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru