EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

44

20 січня 2024 року в Українському католицькому університеті відбулася традиційна “Йорданська Вʼязанка”.

“Розпочалась зустріч спільною молитвою з президентом нашого університету, митрополитом Філадельфійським владикою Борисом Ґудзяком. А далі – коляда, благодійний аукціон на підтримку ЗСУ і багато спілкування” – повідомляє Асоціація випускників УКУ.

 

Долучився до аукціону і Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького – одним із лотів стала унікальна шовкова хустина, виготовлена на основі мікропрепарату кори гранату. Історія цієї хустини та інших хустин цієї серії розпочалась у Цісарсько-королівській ветеринарній школі у Львові, період 1881–1897 років. Працюючи у важких умовах без світла, води та газу, професорам школи вдавалося досягати неймовірних результатів. Ця хустина відображає не лише красу внутрішнього світу рослини, але і якість мікропрепарату, якому майже 150 років. До переказу цієї історії сучасникам долучилося кілька поколінь професорів Вищої ветеринарної школи у Львові. Добре збереженими ці мікропрепарати слугували для створення колекції хустин, кожна з яких є унікальною і неповторною.

На аукціоні вдалося зібрати понад 250 тисяч гривень. Ці кошти передадуть для підсилення випускників УКУ, котрі бережуть наше право на життя, спокій та українські цінності в лавах Збройних Сил України.

Шовкову хустину з відбитками мікропрепарату кори гранату продано за 12 тис. грн.

У співпраці наша сила!

Дякую Асоціації випускників УКУ за добрий приклад реалізації успішного проєкту!

Дякую Вероніці Карачевській за теплі розмови і каву в школі “Вільних та небайдужих” – саме там ідея лоту втілилася в життя!

Ідея та проєкт хустини: Алла Винярська, координатор проєкту “Інноваційний підхід до історичної спадщини: наукова спадщина ветеринарної медицини українсько-польського пограниччя”, VetHeritage.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru