EN   UA

01

КАФЕДРА ФАРМАКОЛОГІЇ ТА ТОКСИКОЛОГІЇЇ

Завідувач кафедри, професор, доктор ветеринарних наук, член-кореспондент НААНУ  Гунчак Василь Михайлович 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Коли робиш те, що любиш – отримуєш не лише добрі результати, але нові взаємодії та вектори руху.
Проєкт VetHeritage закінчився у 2023 році, проте продовжує привертати увагу академічного товариства, науковців та студентів, ветеринарних лікарів України, Польщі та інших країн Європи, спільноти гідів Львова до академічної історії ветеринарної освіти та науки. А сьогодні гостями у нашому Університеті є команда газети “Kurier Galicyjski” журналіст Констянтин Жавага та оператор Ігор Ревага.
Підсумкова зустріч в Косові щодо успішно реалізованих проєктів та розмови в кулуарах про проєкти викликали жвавий інтерес до історії нашого Університету, яка переплітається з життєвими історіями професорів – цікавими, детективними, а іноді трагічними; глобальними змінами на політичній карті Львова, важкими умовами праці та мотивацією людей до своєї справи.

Як можна досягти визнання у Європі без світла, газу та води у 1881–1939 роках – лише відданістю своїй професії та наполегливістю у реалізації задуманого. Таким прикладом були професори та працівники ЦК ветеринарної школи.
Як видається нам, працівникам Університету, звиклим щоденно доторкатися до цієї історії – нічого незвичайного тут немає – старі меблі, старі препарати, старі книги, старі… Напевне, комусь хочеться позбутися цього всього мотлоху і змінити інтерфейс кабінету, кафедри, факультету, Університету. Але як показує життя, ми тут швидкоплинні. І лише згадка сучасників про своїх вчителів та наставників продовжує нас самих, і в такий спосіб продовжує історію нашого закладу освіти.
Факультетом ветеринарної медицини зацікавився “Кур’єр Галіцийський” не випадково: незнані історії з життя ЦК школи, віхи розвитку, темні плями… Журналістів приймали кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії, хірургії, фармакології та токсикології, також на кафедра біологічної та загальної хімії факультету харчових технологій та біотехнології.
“Це заслуговує на фільм, – запалившись побаченим неодноразово повторював пан Констянтин, – все, що вам вдалося зберегти, потрібно показати світу, ваш Університет є унікальним! Стільки збережених цінних історичних матеріалів не має жоден навчальний заклад у Львові”.
Дякую за співпрацю професорам Антону Гамоті, Віктору Галясу, Василю Гунчаку, Миколі Жилі та доцентам Василю Присяжнюку, Вікторії Прицак.
Окрема подяка працівникам бібліотеки. Відділ цінної книги – нас завжди зустрічають з теплими словами.

Невелику частину вже висвітлено на польському телебаченні та радіо, а решта є в опрацюванні:
https://studiolwow.tvp.pl/76518841/dziedzictwo-wyzszej-uczelni-weterynaryjnej-we-lwowie?fbclid=IwAR2Ssa1xq8sM1DSB0MwaqCy3QRxb58v-e4UjZYBMuQOCm_XTg0ZiXi-ai0c_aem_AYexKCmxfR_7NW0l21NKL8wH_Zl_jiWq7txAHqIv_JWTafHJCtJ0DHzRtlN3P1s3FVQ
https://m.youtube.com/watch?v=o3TW0smX0xM&fbclid=IwAR0jgsEIaU50pQHe394LorAWJlPCCvNEQOjGzmLTnUxC6cTuWYEgpbafJ7w_aem_AdATMfS2elxHKMesAfrth25E7xshB9PjkOAmrKx0-ATjE7aU-0xIl87O4LR5xboHdoU
https://m.youtube.com/watch?v=GbxRl1qjg1Y&fbclid=IwAR1WSjinYU_aHdQAJG-gdQrlSyw41kWcJaZtD8gOJcSP3wclUc-nwlmEVLE_aem_AdCLFyLwOmnAXrsek1eS6PWoZ6NHT76-5i9gbXC_iCE7rGBu_OW5EH57gKG6tqyA34A
Допис підготувала Алла ВИНЯРСЬКА, доцент кафедри фармакології та токсикології

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru