EN   UA

logo

 

 КАФЕДРА ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ, СПОРТУ  І ЗДОРОВ’Я

Завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, Заслужений тренер України, майстер спорту України,
суддя міжнародної категорії Семенів Богдан Степанович

e-mail: kfvsiz@lvet.edu.ua

телефон № (0322)- 239- 26-63

    telegram

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru


ПРОТОКОЛ обговорення освітньо-професійної програми «Фізична культура і спорт» підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт» , галузь знань Освіта/Педагогіка.

Участь в обговоренні взяли:
Проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького, доцент – Ігор Двилюк.
Декан факультету громадського розвитку та здоров’я ЛНУВМБ імені С.З.Ґжицького, професор – Руслан Пеленьо.
Завідувач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, доцент– Богдан Семенів.
Доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор кафедри одноборств та силових видів спорту Національного Університету фізичного виховання і спорту України - Валентин Олешко;
Доктор педагогічних наук, Заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член (академік) Української академії наук, професор кафедри фізичного виховання і спортивного вдосконалення Житомирського державного університету імені І. Франка - Григорій Грибан ;
Президент Міжнародної федерації української боротьби на поясах, Заслужений тренер України – Дмитро Лахно.
Заступник декана факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, МСУ – Віктор Шандригось;
Декан факультету здоров’я людини та природничих наук, Дрогобицького державного педагогічного університету імені І. Франка, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України – Микола Лук’янченко;
Завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Львівського національного університету імені І. Франка, професор – Романа Сіренко
Доктор педагогічних наук, професор кафедри фізичного виховання і спорту Львівського національного університету імені І. Франка – Оксана Шукатка;
Президент Всеукраїнської федерації української боротьби на поясах, Заслужений майстер спорту – Костянтин Коптєв;
Гарант ОПП «Фізична культура і спорт» другого (магістерський) рівня вищої освіти, спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького МС, суддя національної категорії – Володимир Мартин
Заступник завідувача кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я старший викладач – Тарас Приставський.
Старший викладач кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я, майстер спорту України – Юлія Сопіла.
Президент Львівської обласної федерації стрільби з лука, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, Заслужений тренер України – Олександр Калиниченко.
Студентка 2 курсу (скорочена програма) спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», чемпіонка світу з вільної боротьби, майстер спорту України міжнародного класу - Анастасія Алпєєва .
Студент 3 курсу спеціальності 017 «Фізична культура і спорт», кандидат у майстри спорту України з вільної боротьби – Олег Мосур.
Президент МКСК «Темп», Заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії - Михайло Костюк.

Виступили: - у вступному слові завідувач кафедри Богдан Семенів привітав всіх учасників обговорення, представив їх, подякував всім за бажання взяти участь в обговоренні і запросив до слова декана факультету громадського розвитку і здоров‘я професора Пеленьо Р.А.
- Професор Пеленьо Р.А. привітав всіх учасників обговорення, коротко зупинився на здобутках кафедри, наголосив на необхідності відкриття магістратури зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» і побажав плідної і конструктивної роботи всім учасникам обговорення.
- Гарант ОПП «Фізична культура і спорт» другого (магістерського) рівня вищої освіти доцент Мартин В.Д. представив ОП і зокрема відзначив, що в освітній програмі (ОП) «Фізична культура і спорт» узагальнюється зміст освіти, відображаються цілі освітньої та професійної підготовки, визначається місце фахівця у сфері фізичної культури і спорту, вимоги до його компетентностей та інших соціально важливих властивостей і якостей.
Доцент Володимир Мартин охарактеризував основні розділи освітньої програми, більш детально зупинився на інформаційному та навчально-методичному забезпеченні ОП, підборі обов‘язкових та вибіркових компонент, їх кредитному обсягу та логічній послідовності, детально охарактеризував національну та міжнародну кредитну мобільність що є доробком кафедри, факультету та Університету в цілому. В заключенні доцент Мартин В.Д. зазначив, що увесь колектив проектної групи буде вдячний за конструктивні зауваження, доповнення та побажання щодо змісту ОП.
- Зовнішній рецензент, дійсний член (академік) Української академії наук, професор Грибан Г.П. у своєму виступі зокрема відзначив, що представлена кафедрою фізичного виховання, спорту і здоров‘я Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького освітньо-професійна програма «Фізична культура і спорт» дозволяє забезпечити сучасну та якісну фахову підготовку магістрів за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». Вона містить всі необхідні структурні та змістові складові, відображає сучасні вимоги до підготовки майбутніх висококваліфікованих фахівців в галузі фізичної культури та спорту. Разом з тим, професор Грибан Г.П. зауважив, що у тексті зустрічаються стилістичні помилки, також слід звернути увагу на формулювання інтегральної компетентності та уважніше підійти до побудови структурно-логічної таблиці. В цілому, рецензент підтримав ОП і рекомендував її до реалізації в освітньому процесі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.
- Зовнішній рецензент, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор Олешко В.Г. у своєму виступі зокрема відзначив, що освітньо- професійна програма розроблена у певній логічній послідовності. У ній визначені цілі, завдання,зміст, а також загальні і фахові компетентності. Формування зазначених компетентностей наведено відповідно до навчальних дисциплін, науково-педагогічної та інших видів практик, науково-дослідної роботи та державної підсумкової атестації. Вони обумовлюють результати навчання внаслідок оволодіння вибраними дисциплінами. Кадрове забезпечення освітньо-професійної програми відповідає профілю дисциплін, що викладаються. До викладання залучені висококваліфіковані викладачі, Заслужені тренери України з досвідом практичної роботи. Також побажав дуже ретельно та виважено підійти до вибору освітніх компонентів в частині професійної підготовки. У підсумку професор Олешко В.Г. підсумував, що ОП відповідає вимогам згідно з прийнятим стандартом вищої освіти за даною спеціальністю і може бути рекомендована до використання в освітньому процесі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.
- Зовнішній рецензент, Заслужений тренер України, МС Лахно Д.М. у своєму виступі наголосив на вагомі здобутки кафедри фізичного виховання, спорту і здоров‘я під керівництвом доцента, ЗТУ Семеніва Б.С. у спортивній діяльності, зокрема у розвитку спортивної боротьби (проведення Чемпіонату світу з української боротьби на поясах, в ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, підготовка спортсменів вищої кваліфікації – переможців Європи та світу з української боротьби на поясах), а також висловив впевненість, що колектив кафедри потенційно готовий до підготовки висококваліфікованих фахівців магістрів з фізичної культури і спорту, тренерів-викладачів з видів спорту. У підсумку Лахно Д.М. зазначив, що освітньо-професійна програма відповідає основним вимогам, завданням та структурно-логічній схемі підготовки здобувачів другого рівня вищої освіти і спрямована сприяти забезпеченню відповідності програмних результатів навчання запитам роботодавців.
- Заступник декана фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, МСУ Віктор Шандригось відзначив давні і плідні взаємозв‘язки двох Університетів, профільних кафедр з фізичного виховання та спорту у навчально-методичній сфері, науки та спорту і подякував за запрошення взяти участь у сьогоднішньому обговоренні ОП. В цілому, доцент Шандригось В. позитивно охарактеризував ОП «Фізична культура і спорт» другого рівня вищої освіти, разом з тим висловив ряд побажань, які, безперечно, підвищать якість ОП, що обговорюється. Зокрема, Віктор Шандригось рекомендував частіше спиратись на державний стандарт освіти ОП з даної спеціальності; підсилити професійну кваліфікацію «тренер – викладач з виду спорту» відповідною освітньою компонентою у професійному розділі підготовки і ввести виробничу практику у ДЮСШ, СДЮСШОР і т. ін.; переглянути 10 та 11 фахові компетентності; представити структурно-логічну таблицю ОП у вигляді блок-схеми. В заключенні доцент Віктор Шандригось підтримав рішення про використання ОП «Фізична культура і спорт» другого (магістерського) рівня вищої освіти у навчальному процесі ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.
- професор Оксана Шукатка та професор Романа Сіренко відзначили позитивну та корисну співпрацю між кафедрами фізичного виховання і спорту ЛНУ імені І. Франка та ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, наголосили на важливості практичної підготовки фахівців - магістрів, обміну місцями проходження практик та підтримали реалізацію ОП у ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького.
- проректор з науково-педагогічної роботи ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького, доцент І. В. Двилюк підсумував результати обговорення ОП «Фізична культура і спорт» другого рівня вищої освіти за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт», подякував всім за участь у обговоренні, відзначив широке і чільне представництво висококваліфікованих фахівців закладів вищої освіти України. Наголосив, що всі побажання та доповнення будуть взяті до уваги членами проектної групи, акцентувавши при цьому на відповідності ОП державному стандарту освіти і водночас що програма повинна містити елементи унікальності. Текст ОП буде оприлюднений на сайті Університету для ознайомлення широкого загалу фахівців та студентів.

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru