EN   UA

 

q.png

КАФЕДРА ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОГО ІНСПЕКТУВАННЯ

 Завідувач кафедри,  доктор ветеринарних наук, професор Cімонов Маріан Романович 

 e- mail: vsi@lvet.edu.ua 

fecebookinstagram    telegramm

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

Без імені

30 жовтня 2023 року здобувачі вищої освіти за ОП «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» при вивченні дисципліни «Ветеринарно-санітарне інспектування харчових гідробіонтів» пройшли лабораторне заняття по темі «Відбір проб риби. Органолептичні методи дослідження» в умовах рибдільниці «Янів» (ПрАТ «Львівський обласний виробничий комбінат»).

Заняття провів консультант з виробничих питань ПрАТ «Львівський обласний виробничий комбінат», кандидат ветеринарних наук Янінович Йосип Євстахійович, який цікаво та змістовно розповів студентам про ветеринарно-санітарне інспектування живої прісноводної риби.

 9 2
Здобувачів вищої освіти ознайомили з правилами відбору проб харчових тваринних гідробіонтів для дослідження. Для контролю якості живої риби із різних місць партії без сортування відібрали 3% риби. Дослідження проводили за основними показниками якості риби (органолептичний, фізичний та хімічний). Органолептичний метод дослідження заснований на сприйнятті органів чуття дослідника (нюх, дотик, смак, зір, слух), що дозволяє визначити зовнішній вигляд, колір, запах, смак і консистенцію продукту. Даний метод є найпростішим, йому донині належить вирішальна роль під час оцінювання якості продукції. Оцінювання продукту багато в чому залежить від досвіду експерта, його індивідуальних особливостей та фаховості. У зв`язку з цим органолептичне оцінювання проводять фахівці, які мають значний практичний досвід.
До складу ПрАТ «Львівський обласний виробничий комбінат» входять такі філії: рибні господарства: «Броди», «Городок», «Комарно», «Рудники», «Стрий», «Янів», «Ходорів», «Краківець». Основними видами риби, які вирощуються в даних господарствах є короп, товстолоб, білий амур, карась, щука.
Висловлюємо щиру подяку консультанту з виробничих питань ПрАТ «Львівський обласний виробничий комбінат» Яніновичу Й.Є за змістовне та інформативне заняття. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

 

 

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru