Лабораторне заняття з ветеринарно-санітарного інспектування молока і молочних продуктів.
- Деталі
-
Опубліковано: 27 лютого 2020
-
Перегляди: 2091
Ми знову завітали на "Молокію". Продовжуємо співпрацювати із стейкголдерами у сфері надання якісних освітніх послуг здобувачам вищої освіти.
Цього разу студенти IV курсу спеціальності "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза" проводили лабораторне заняття за темою: "Санітарно - гігієнічний та мікробіологічний контроль молочної сировини, як обов'язкова складова комплексу заходів, що забезпечує безпечність молока і молочних продуктів".
Заняття проводилось на дільниці приймання молочної сировини та у атестованій мікробіологічній лабораторії, яка має дозвіл на роботу з мікрорганізмами III-IV груп патогенності за ДСП 9.9.5 - 035 -1999.
Студенти ознайомилися з принципами поділу лабораторії на робочі зони: "чисту" (зелену), "заразну" (червону). Особливу увагу на занятті звернули на проблему утворення біоплівок, котрі складаються з адгезованих (на поверхні обладнання) і харчових продуктів, колоній з мільярдів мікрорганізмів, що підвищує вірулентність і патогенність збудників і частоту виникнення інфекцій.
Вважаємо, що такий формат занять сприяє розумінню і засвоєнню професійних компетентностей та формує здобувачів вищої освіти як добрих фахівців.
Олег Дашковський, доцент кафедри ветеринарно-санітарного інспектування