Круглий стіл зі заступником голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
- Деталі
-
Опубліковано: 21 жовтня 2024
-
Перегляди: 104
17 жовтня 2024 року відбувся круглий стіл за участі заступника голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Захаріна та науково-педагогічних працівників трьох кафедр Університету: ветеринарно-санітарного інспектування, мікробіології та вірусології і гігієни, санітарії та загальної ветеринарної профілактики імені М. В. Демчука.
Учасники круглого столу обговорили питання викликів сьогодення та перспективи розвитку Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Зокрема порушили питання епізоотичної ситуації, забезпечення благополуччя тварин, контролю безпечності та якості харчових продуктів при здійсненні імпортно-експортних операцій, використання цифрових технологій за здійснення державного контролю (систем RASFF та TRASYS) та інші.
Круглий стіл пройшов у доброзичливій та невимушеній атмосфері. Представники Університету мали можливість задати питання, які їх турбують та отримали вичерпні відповіді від Сергія Захаріна. Натомість Сергій Захарін наголосив на важливості формування якісних знань у здобувачів вищої освіти – майбутніх лікарів ветеринарної медицини та запропонував свою допомогу в організації відповідних практик у мережі установ Держпродспоживслужби. Дякуємо за зустріч та будемо працювати над продовженням плідної співпраці.
Допис підготував Маріан СІМОНОВ, завідувач кафедри ветеринарно-санітарного інспектування