Коли на заняттях і цікаво і смачно…
- Деталі
-
Опубліковано: 10 травня 2023
-
Перегляди: 453
Морозиво… Саме цей молочний продукт залишив у наших спогадах стільки приємних вражень про дитинство, навіює приємні мрії про мирні літні дні, яких було так мало цього року…
І саме технологію морозива згідно з навчальним планом зараз вивчають здобувачі вищої освти 3-го курсу спеціальності Харчові технології факультету харчових технологій та біотехнології.
В умовах кафедри технології молока і молочних продуктів студенти грунтовно вивчають технологію різних видів морозива, проводять технологічні розрахунки для його виготовлення та лабораторні дослідження окремих зразків.
Важливим кроком для студентів у вивченні морозива була дегустація 12 видів морозива. Студенти з великим інтузіазмом проводили технологічну оцінку морозива пломбір та крем-брюле; сорбету з фруктами та морозива « Корівка»; пломбіру «Потрійний шоколад» та «Солона карамель»; пломбіру «Сендвіч» та усім відомого «Ескімо».
Усі свої зауваження та пропозиції майбутні технологи викладуть у результатах лабораторної роботи, а приємні враження від дегустації численних смаколиків вони вже отримали.
Було насправді смачно !
Юрій Гачак, професор університету , доцент кафедри технології молока і молочних продуктів