Науковий семінар на тему «Молочнокислі мікроорганізми та їх супутники. Вимоги до пробіотичних культур»
- Деталі
-
Опубліковано: 27 вересня 2023
-
Перегляди: 247
В рамках договору про співпрацю між колекцією культур-мікроорганізмів-продуцентів антибіотиків Львівського національного університету імені Івана Франка та кафедрою технології молока і молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького було проведено науковий семінар на тему «Молочнокислі мікроорганізми та їх супутники. Вимоги до пробіотичних культур».
Модератором зустрічі виступила завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, д.с-г.н., професор Орися Цісарик, яка виступила з доповіддю про використання молочнокислих бактерій у виробництві молочних продуктів та залучення пробіотичних культур для їх виготовлення.
В рамках наукового семінару обговорили проблеми та напрями вдосконалення технології функціональних молочних продуктів, зокрема аспірант Степан Тістечок, акцентував увагу на основних властивостях культур, ізольованих з природних еконіш.
У семінарі взяли участь доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Ірина Сливка та Любов Мусій, а також завідувач колекції культур-мікроорганізмів-продуцентів антибіотиків Олександр Громико та науковий співробітник кафедри генетики та біотехнології Львівського національного університету імені Івана Франка Василь Сирватка, які під час обговорення обмінялися думками щодо використання пробіотичних культур у технології молочних продуктів.