Студенти-молочники виготовляють на лабораторних заняттях кисломолочні напої
- Деталі
-
Опубліковано: 06 листопада 2018
-
Перегляди: 2331
Практична підготовка студентів - нагальна вимога сьогодення. Із врахуванням сучасних вимог та згідно з робочою програмою, на кафедрі технології молока і молочних продуктів 1.11.2016 р. було проведене чергове комплексне заняття з виготовлення кисломолочних напоїв. Відповідно до поставленого завдання, студенти 2-го курсу (СП) під керівництвом професора університету Гачака Ю.Р. та асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Скульської І.В. виготовили солодкі йогурти за власними рецептами, додавши солодкі наповнювачі.
Студенти навчились кваліфіковано проводити дегустаційну оцінку виготовленої ними продукції, а також численних промислових зразків таких кисломолочних напоїв як «Простокваша», «Кефір із пряними травами», «Айран», «Ряженка», йогурти термостатного та резервуарного способу виробництва із новими наповнювачами. Традиційно, уподобання у студентів виявились різними…Обговорення пройшло цікаво та грунтовно. Слід зазначити, такі заняття формують у студентів творче мислення.
За результатами проведеної технологічної оцінки сирів, студенти писатимуть звіти з лабораторної роботи …
Юрій Гачак, професор