EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

07 квітня 2025 року у змішаному форматі відбулася гостьова лекція інженера-технолога ТОВ «МК «Галичина» Олександра Сенченка на тему «Екологічні інновації переробки вторинної молочної сировини. Мембранні методи в молочній промисловості» для здобувачів першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока» з освітньої компоненти «Безвідходні технології в молочній галузі». Олександр Сенченко є нашим випусником-стейкголдером з досвідом у сфері молокопереробної промисловості. Темою зустрічі стали екологічні інновації в переробці вторинної молочної сировини – однієї з найбільш актуальних проблем сучасного харчового виробництва.

1 2

Олександр Сенченко акцентував, що завдяки новим технологіям, таким як ультрафільтрація, мікрофільтрація, нанофільтрація та біоферментація сьогодні не лише зменшують шкідливі викиди, а й створюють додаткову цінність. Лектор детально зупинився на сутності вказаних методів та їх практичному застосуванні. Здобувачі дізналися про реальні кейси використання вторинних молочних ресурсів для виготовлення повноцінних та інноваційних молочних продуктів.

2 17

Лекція викликала жвавий інтерес – здобувачі активно ставили питання, обговорювали практичні аспекти роботи технолога та перспективи розвитку галузі. Цей захід став чудовою нагодою переконатися, як наука, технологія та екологія можуть ефективно співпрацювати у вирішенні сучасних викликів.

Допис підготувала Любов МУСІЙ, доцент

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru