Студенти-молочники виготовляли плавлені сири на лабораторних заняттях …
- Деталі
-
Опубліковано: 18 грудня 2018
-
Перегляди: 1759
12 грудня на кафедрі технології молока і молочних продуктів, згідно з навчальним планом, на лабораторних заняттях із дисципліни «Технологія молока та молоковмісних продуктів» студенти 4-го курсу під керівництвом професора університету Ю.Р. Гачака виготовлили декілька видів плавлених сирів. Студенти ознайомились з нормативними рецептурами на дану продукцію, вибирали необхідні види плавлених сирів, провели всі розрахунки рецептурних компонентів та приготували розчини солей-плавителів.
Плавлення сирної маси проводилось в умовах кафедральної наукової лабораторії із дотриманням всіх правил техніки безпеки та технологічних параметрів виробництва.
На заняттях виготовляли не лише традиційну продукцію (сир плавлений «Російський»), але й новий вид плавленого сиру лікувально- профілактичного спрямування із кріопорошком, на який вже отримано патент. Із великим зацікавленням проходила дегустація виготовлених плавлених сирівсирів, де оцінювалась не лише відповідність дослідних зразків нормативним вимогам, але й аналізувались органолептичні показники сиру, виявлені ті чи інші відхилення та головні причини їх виникнення.
Заняття було надзвичайно цікавим, студенти набули нових знань і практичних навичок.
Юрій Гачак, професор університету