EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

1

Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Орися Цісарик взяла участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції у межах Всеукраїнського форуму “Молочна промисловість від виробника до споживача: сучасні тренди та орієнтири”, яка відбулася напередодні Всесвітнього Дня молока 29 травня 2024 року. З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор НУХТ, професор Олександр Шевченко. Зі вступним словом виступили директор Навчально-наукового Інституту харчових технологій НУХТ, професор Оксана Кочубей-Литивиненко та завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, гарант ОПП “Технології зберігання, консервування і переробки молока”, професор Галина Поліщук.

1

Вадим Чагаровський – голова “Спілки молочних підприємств України” виголосив доповідь на тему “Стан молочної галузі у період війни”, в якій особливу увагу було сфокусовано на перспективах розвитку молочної галузі в Україні у післявоєнний період.
Президент асоціації українських виробників “Морозиво і заморожені продукти” Ігор Бартковський представив доповідь на тему “Ситуація на ринку морозива в Україні в умовах воєнного стану”.
Заступник директора з наукової роботи, доктор технічних наук Ірина Романчук свою доповідь присвятила актуальним питанням національної стандартизації у молочній галузі.
Олег Рибачук – директор з продажу ТОВ “Хр. Хансен Україна” Novonesis Grup виступив із доповіддю на тему “Біологічні рішення для харчової галузі”, в якій основну увагу сконцентрував на розробленні і застосовуванні мікробіальних культур та ферментів для оздоровчих молочних продуктів.
Про інновації в молочній промисловості, орієнтованих на здорове харчування повідомила Раїса Михайлова – директор ТОВ фірми “Фавор”, де основна увага була сконцентрована на розробленні технології дитячих оздоровчих молочних продуктів.
Професор Оксана Кочубей-Литвиненко і професор Галина Поліщук виголосили доповідь на тему “Освітні тренди: Нові можливості у системі підготовки фахівців для молочної промисловості”. Оксана Кочубей-Литвиненко представила освітні програми бакалаврського і магістерського рівнів у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ, акцентувала увагу на основних проблемах та заходах для їх вирішення щодо формування контингенту здобувачів за спеціальністю “Харчові технології”.
Професор Галина Поліщук проаналізувала проблеми забезпечення кадрами молочну промисловість, проблеми у системі підготовки інженерно-технічних кадрів та окреслила шляхи їх вирішення. Значну увагу у своїй доповіді професор Поліщук приділила різним формам співпраці з підприємствами, акцентувавши на дуальній освіті та сертифікатних програмах. Також було зроблено детальний аналіз ОП “Технології зберігання, консервування і переробки молока”.
Завідувач проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін виголосив доповідь на тему “Сучасні підходи до визначення структурно-механічних властивостей та дисперсних характеристик молока та молочних продуктів”.
Юлія Петрусенко – керівник групи з інновацій у виробництві молочних продуктів компанії Pepsico представила інноваційні технології у молочній промисловості.
Про проблеми у молочній галузі зробила доповідь директор ТОВ “Б.МК” Тетяна Смітюх.
Керівник департаменту індустріальних продажів Best Way Foods Україна Іван Зоренко проінформував про тренди розвитку молочної індустрії та веганські продукти.
І на завершення доцент кафедри меркетингу Ірина Бойко представила результати дослідження споживчих вподобань молоді при виборі молочних продуктів.
Учасники конференції розробили заходи для підвищення рівня підготовки інженерно-технічних кадрів для підприємств молочної промисловості та підтримки вітчизняних виробників.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Допис підготувала Орися ЦІСАРИК, професор,
завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru