Зустріч гаранта ОП зі здобувачами та презентація вибіркових дисциплін
- Деталі
-
Опубліковано: 13 березня 2025
-
Перегляди: 62
6 березня 2025 року відбулася чергова зустріч гаранта Орисі Цісарик зі здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності G13 Харчові технології ОПП «Технології зберігання, консервування та переробки молока».
Гарант ОП ознайомила студентів зі змінами шифру і найменування галузі знань та коду спеціальності. Охарактеризувала реалізацію освітньої програми, звернула увагу на придатність випускників до працевлаштування та можливостей подальшого навчання, національної та міжнародної академічної кредитної мобільності. Також було детально розглянуто процес підготовки, написання та захисту кваліфікаційних робіт, обговорено тематику робіт. Розглянуто організацію майбутньої виробничої практики здобувачів.
Особливу увагу гарант приділила питанню щодо можливості здобувачів брати активну участь у покращенні та вдосконаленні освітньої програми шляхом внесення пропозицій та участі в анкетуваннях.
Гарант ОП професор Орися Цісарик повторила процедуру вибору вибіркових освітніх компонент та наголосила, що вільний вибір навчальних дисциплін та формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачем дає можливість не лише поглибити та розвинути знання з фаху, сформувати і вдосконалити спеціальні (фахові) компетентності, а також сприяє розвитку загальних компетентностей та soft skills.
Цього дня студенти зробили свій вибір освітніх компонент для вивчення у 2025/2026 навчальному році, оскільки відповідно до статті 62, пункту 15 Закону України «Про вищу освіту» здобувачі мають право на вибір навчальних дисциплін в обсязі, що становить не менше як 25 % загальної кількості кредитів ЄКТС.
Бажаємо здобувачам цікавого подальшого навчання та успішної професійної реалізації у майбутньому!
Допис підготувала Ольга МИХАЙЛИЦЬКА, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів