Участь у семінарі «Вимоги законодавства України до виробників і переробників молока»
- Деталі
-
Опубліковано: 01 квітня 2025
-
Перегляди: 34
26 березня 2025 року в. о. декана факультету харчових технологій і біотехнології, доцент Галина Коваль, науково-педагогічні працівники кафедри технології молока і молочних продуктів, а також здобувачі вищої освіти взяли участь в онлайн-семінарі на тему «Вимоги законодавства України до виробників і переробників молока». Організатором заходу виступила Львівська аграрна дорадча служба за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації (ФАО) ООН в Україні.
Основною цільовою аудиторією семінару були фермери, що спеціалізуються на виробництві молока. До заходу також долучилися представники органів державної влади, закладів вищої освіти та інші зацікавлені сторони з різних регіонів України.
Семінар став першим із серії заходів, присвячених підтримці та розвитку виробників тваринницької продукції, які надалі відбуватимуться під егідою ЛАДС за підтримки ФАО в Україні.
Ключовою доповіддю заходу стала презентація на тему «Вимоги законодавства України до виробників і переробників молока», яку представив старший викладач кафедри технології молока і молочних продуктів, кандидат сільськогосподарських наук Іван Лучка. У своєму виступі він детально охарактеризував основні положення нормативних документів, які регламентують виробництво молока як сировини для виготовлення молочних продуктів та вимоги до безпечності та якості молока.
Під час семінару також було розглянуто низку важливих питань, зокрема: особливості функціонування молочних ферм, організацію виробничого процесу, умови утримання тварин, а також забезпечення безпечності молочної продукції для споживачів.
Щиро дякуємо голові Львівської аграрної дорадчої служби пану Івану Паньківу за організацію семінару та плідну співпрацю у напрямку розвитку молочної галузі в Україні.
Допис підготував Іван ЛУЧКА, старший викладач