Участь викладачів кафедри технології молока і молочних продуктів у Львівському ярмарку смаку
- Деталі
-
Опубліковано: 20 травня 2025
-
Перегляди: 40
17 травня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри технології молока і молочних продуктів Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького доценти Ольга Михайлицька, Володимира Наговська та старший викладач Іван Лучка відвідали «Львівський ярмарок смаку». Захід проходив під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми QFTP («Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України»), яку реалізує Дослідний інститут органічного сільського господарства FiBL у партнерстві з консалтинговою компанією SAFOSO AG.
Відвідувачі ярмарку мали нагоду ознайомитися з продукцією понад 50 малих і середніх виробників з різних куточків України: Харківщини, Сумщини, Київщини, Житомирщини, Миколаївщини, Волині і багатьох інших. Серед експозицій були мед, чаї, соки, крафтові сири й інша молочна продукція, пастила, крупи, олія, джеми, горіхи та м’ясні делікатеси.
Програму доповнили майстер-класи: приготування фондю, поєднання сирів з органічними продуктами, виготовлення цукерок із сиром тощо. Представники кафедри особливо зацікавилися стендами з ферментованими напоями та крафтовими сирами, обговорюючи з виробниками рецептурні нюанси, шляхи підвищення харчової цінності й інтеграцію функціональних інгредієнтів.
За результатами відвідування викладачі відзначили низку перспективних технологічних рішень для подальших лабораторних випробувань і домовилися про співпрацю з локальними виробниками. Отримані контакти й практичні спостереження стануть вагомим доповненням до освітніх програм «Харчові технології» та «Технології зберігання, консервування та переробки молока», а також сприятимуть розвитку науково-дослідної роботи та реалізації нових проєктів кафедри.
Допис підготував Іван ЛУЧКА, старший викладач