EN   UA

logo2

 КАФЕДРА ТЕХНОЛОГІЇ МОЛОКА І МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ

Завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук Цісарик Орися Йосипівна

 Контакти
м. Львів, вул. Пекарська, 50
тел. (032)239-26-59 
е-mail: milk@lvet.edu.ua 

 

joomla шаблоны
Качественное создание сайтов в Санкт-Петербурге.
dle-joomla.ru

12 грудня 2025 року співробітники кафедри технології молока і молочних продуктів ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького взяли участь у роботі онлайн-семінару «Бринза - крафтовий молочний продукт і вплив його виробництва на прибутковість молочної ферми», організованого Львівською аграрною дорадчою службою (ЛАДС) за підтримки ФАО в Україні. Захід присвячений обговоренню бринзи як перспективного крафтового продукту, здатного суттєво підвищити прибутковість молочних фермерських господарств.

Screenshot 115

 

Screenshot 112

Доценти кафедри виступили серед основних спікерів заходу та представили доповіді:

Любов Мусій - «М’які сири: від загальної технології до особливостей виробництва бринзи»

Ірина Сливка - «Традиційні сири Карпат: дослідження властивостей та шляхи до стандартизації»

Оксана Білик - «Молочна сироватка як додатковий ресурс для виробництва сиру»

Screenshot 117

Screenshot 122

Screenshot 123

Screenshot 125

Screenshot 128

Screenshot 130

Screenshot 136

Screenshot 137

Screenshot 1280

У своїх доповідях співробітники кафедри комплексно висвітлили особливості технології виробництва м’яких сирів, зокрема бринзи, акцентували увагу на значенні високоякісного молока як основної сировини, а також на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних і технологічних вимог під час виготовлення сирів. Окремо було розглянуто традиції та важливість стандартизації виробництва з метою забезпечення безпечності карпатських сирів. Значну увагу приділено економічним і технологічним аспектам використання молочної сироватки як додаткового ресурсу та впровадженню безвідходних технологій виробництва.

Доповіді та дискусії учасників семінару засвідчили, що розвиток крафтового сироваріння, зокрема виробництво бринзи та урди, є перспективним напрямом підвищення ефективності й прибутковості фермерських господарств, а також вагомим внеском у збереження та популяризацію українських сирних традицій.

Такі заходи -це чудова можливість для науковців і практиків обмінятися знаннями, ідеями та баченням розвитку крафтового сироваріння в Україні.

Щиро дякуємо ЛАДС та ФАО в Україні за запрошення та співпрацю!

Допис підготувала Любов МУСІЙ

Современный женский журнал.
Платные премиум shablony-dle.ru/
dle-joomla.ru